Catalunya Diari

Inicien la regularització de 600 «falsos autònoms» de la Corporació Alimentària Guissona

Més de 20.000 treballadors del sector carni passen de ser treballadors per compte propi a cotitzar en el règim general

Imatge de la fàbrica de BonÀrea
S'inicia la regularització de 600 "falsos autònoms" de la Corporació Alimentària Guissona | LleidaDiari.cat

Els 600 «falsos autònoms» que encara operen a la Corporació Alimentària Guissona, del Grup bonÀrea, passaran al règim general de la Seguretat Social i se'ls aplicarà el conveni col·lectiu sectorial, després diverses denúncies dels sindicats a la Inspecció de Treball, segons ha informat CCOO.

En un comunicat, l'organització ha celebrat la decisió i ha recordat que la companyia era «una de les poques empreses de la indústria càrnia que es resistia a fer el pas». En les últimes setmanes, els representants de la corporació i dels treballadors han «intensificat contactes» per regularitzar els treballadors amb la mediació de la Inspecció de Treball. Abans que s'acabi el mes d'octubre, aquests treballadors deixaran de cotitzar com a autònoms.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les condicions laborals de la majoria seran les que regula el conveni col·lectiu estatal

Les condicions laborals de la majoria seran les que regula el conveni col·lectiu estatal de les indústries càrnies. Els que elaboren productes no carnis i activitats complementàries i auxiliars, se'ls podrà aplicar un altre conveni. A partir d'ara, CCOO, que té majoria en la representació, vigilarà com es desenvolupa una regularització i tractarà de millorar les condicions salarials i laborals d'aquest col·lectiu, mitjançant acords interns a l'empresa.

El sindicat fa temps que reclama que s'acabi el mal ús de la figura de l'autònom en el sector i va engegar una campanya estatal sota el lema 'Carn Sense Frau'. Més de 20.000 treballadors de la indústria càrnia ja s'han regularitzat i han deixat de cotitzar com a autònoms al conjunt de l'Estat, segons dades de CCOO.


Comentaris

envia el comentari