Catalunya Diari

Inicien la segona fase de construcció del carril bici a Fleming, entre Ronda i Alcalde Pujol

L’actuació estarà llesta en un termini de dos mesos i té un pressupost de 23.249 euros, que es financen amb fons europeus

Imatge del carril bici del carrer Fleming de Lleida
La Paeria inicia la segona fase de construcció del carril bici a Fleming, entre Ronda i Alcalde Pujol | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida inicia aquesta setmana les obres de la segona fase de construcció del carril bici a l'avinguda Doctor Fleming de Lleida, que se centraran en el tram situat entre el Passeig de Ronda i el carrer Alcalde Pujol, clau per millorar la connectivitat de la xarxa de carril bici a la ciutat.

El carril bici passarà per la calçada que queda just al costat del Camp d'Esports, segregada tant del trànsit de vehicles com del pas de vianants per la vorera. En els trams on el carril bici creua la calçada estaran convenientment indicats amb senyalització horitzontal i amb pintura vermella antilliscant i també s'incorporaran els rebaixos a les voreres.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una actuació molt important per garantir una bona connectivitat en la xarxa de carril bici

«Aquesta és una actuació molt important per garantir una bona connectivitat en la xarxa de carril bici, que la faci més atractiva per als usuaris. Per aquest govern és una prioritat promoure la mobilitat sostenible i per a fer-ho cal garantir que les bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal com els patinets disposin d'un entorn segur per moure's per la ciutat i puguem reduir així els desplaçaments en vehicles i, per tant, la contaminació», ha explicat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius. L'execució d'aquesta obra ha estat consensuada amb el veïnat de la zona.

Per encabir el carril bici s'adapta l'espai de maneres diferents. En el primer tram, entre Ronda i l'avinguda de Navarra, l'aparcament del costat de les cases es passa de bateria a filera, aprofitant l'espai guanyat per al nou carril bici. A partir de l'avinguda Navarra, aquest tercer carril més pròxim a l'estadi es tanca al trànsit de vehicles, com ja passava en dies de partit, i se segrega un espai per a l'ús de bicicletes.

Per últim, en el tram final a l'altura ja del carrer Alcalde Pujol, el nou tram enllaçarà a través de la vorera amb el ja existent a la part final de Doctor Fleming, que després té continuïtat en l'avinguda Onze de Setembre, en tots dos sentits. El nou carril bici tindrà una amplada de 2,5 metres en tots els seus trams i un total de 344 metres de longitud. L'obra té una durada prevista de dos mesos i un pressupost de 23.248,83 euros, que es cofinancen amb fons procedents del Feder per a vies ciclistes.

Actuacions complementàries

Aquesta actuació completarà la de la primera fase, que va abastar el tram situat entre Magí Morera i Ronda, a l'altura del Mercat municipal. Paral·lelament, també s'està treballant en la millora del carril bici en aquesta zona al Passeig de Ronda.


Comentaris

envia el comentari