Catalunya Diari

Innocàmping, una de les novetats de la 17a edició de Municipàlia

Innocàmping, una de les novetats de la 17a edició de Municipàlia| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que Municipàlia s’ha convertit en l’única fira d’equipaments i serveis per a les ciutats i pobles de tot l’Estat, després que la de Madrid s’hagi especialitzat en temes de reciclatge i la de Saragossa porti dues edicions consecutives suspeses. Així mateix, Ros ha subratllat que "Municipàlia gosa d’una bona salut ja que manté els 325 expositors, 20.000 metres quadrats d’exposició i amb les expectatives posades en superar els 22.000 visitants professionals de l’edició anterior". El paer en cap ha posat de relleu que "enguany hem donat entitat pròpia a Innocàmping, amb l’objectiu de buscar sectors emergents, potenciant aquest en particular i, alhora, per seguir liderant des de Lleida el segment de fires per a ciutats i pobles".
 
Per la seva banda, el president de la Diputació, Joan Reñé, ha celebrat que des de Fira de Lleida se segueixi apostant per una fira com Municipàlia i, alhora, ha reivindicat el paper que ocupa l’administració local, la més propera a la ciutadania, en moments econòmics incerts com els que es viuen actualment. Així mateix, ha apostat perquè Lleida continuï sent el referent del municipalisme en l’àmbit català i espanyol. Durant el seu parlament, el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha posat de manifest la importància de la fira com a espai de trobada presencial entre els alcaldes dels diferents pobles i ciutats i ha destacat, a més, la importància d’Innocàmping com a nou saló professional que reforça Lleida com la ciutat capdavantera en oferir equipaments i serveis per a les administracions locals.
 
Primera edició d’Innocàmping
En aquest sentit, doncs, una de les grans novetats és que Innocàmping, un nou saló professional de Serveis i Equipaments per als càmpings i les empreses a l’aire lliure, adreçada al sector privat, que es converteix en l’única fira exclusivament professional del sector del càmping que se celebra actualment a l’Estat, i compta, a més, amb el suport de les principals associacions professionals del sector. En ella, els professionals podran trobar les darreres novetats de sectors com allotjaments tipus bungalous i mobil-homes, tot tipus de piscines i sistemes de depuració, senyalització i il·luminació, parcs infantils i equipaments lúdics, instal·lacions esportives adaptades a espais reduïts, sistemes de recollida i selecció de residus, maquinària agrícola per a la gestió de la jardineria, energies renovables aplicades a la petita i mitjana empresa, restauració, noves tecnologies aplicades a la seguretat i vigilància i sistemes de comunicació wifi i xarxes socials, entre altres.
 
Paral·lelament, Municipàlia acollirà 50 activitats més, 25 de les quals són jornades tècniques i presentacions; 18, demostracions pràctiques, i 7, reunions i assemblees professionals. Entre aquestes activitats cal destacar el congrés anual Ategrus, la jornada 'Oportunitats de finançament local Europa 2014-2020 – Europe Direct-Ajuntament de Lleida', la 8a edició de Procamping, la presentació del projecte Europeu Smartspaces que organitza l’Agència de l’Energia de Lleida, l’Assemblea de la 'Red de Ciudades AVE', entre altres.
 
En el capítol de novetats cal fer esment de la trobada comercial amb governadors i alcaldes de Kènia amb empreses de Municipàlia-Innocamping, així com la presentació Introducing Kenia on s’explicarà les necessitats d’infraestructures per als propers anys. A més, es presentarà l’app per a mòvil Municipàlia-Innocampint, amb la qual els visitants es podran consultar gratuïtament els sectors, productes exposats, activitats de la fira, entre altres. Cal destacar, a més, les jornades i l’exposició de productes per a l’estalvi energètic i energies renovables, gestió i tecnologies de la informació.
 
Els sectors representats a Municipàlia són clavegueram, drenatge de sòls i xarxes d’aigua; automoció i transport; extinció i prevenció d’incendis; enllumenat de la via pública; tecnologies de la informació; instal·lacions esportives i d’oci; neteja municipal; medi ambient; mobiliari urbà; necròpolis; obres públiques; parcs i jardins; prestacions de serveis; revistes tècniques i publicacions; seguretat i vigilància; senyalització i seguretat de la xarxa viària, i tractament d’aigües, llots residuals, residus sòlids urbans i industrials, a més de la incorporació dels sectors d’allotjaments i bungalous, piscines i sistemes de depuració, energies renovables, TIC i solucions informàtiques.


Comentaris

envia el comentari