Catalunya Diari

Instal·len banderoles i vinils a Lleida per insistir en la necessitat de complir les mesures

L'Ajuntament de Lleida farà testos serològics a tots els treballadors que ho vulguin a partir de la setmana vinent

Imatge d'una de les banderoles per conscienciar la ciutadania de la necessitat de complir les mesures de prevenció
La Paeria instal·la banderoles i vinils a la ciutat per insistir en la necessitat de complir les mesures de prevenció | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha engegat una campanya per conscienciar la ciutadania de la necessitat de complir les mesures de prevenció per evitar contagis de covid-19. Aquest divendres s'han repartit una trentena de banderoles i vinils a l'Eix Comercial i als barris de la ciutat per recordar la importància de fer ús de la mascareta, rentar-se les mans, respectar les distàncies de seguretat i evitar les aglomeracions.

Així mateix, l'alcalde, Miquel Pueyo, ha dit que buscaran algun tipus d'acció adreçada específicament als joves d'entre 15 i 29 anys, davant el repunt de casos en aquesta franja d'edat. D'altra banda, la Paeria efectuarà a partir de la setmana vinent testos serològics a tots els treballadors municipals que ho vulguin.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per a visibilitzar i recordar a la ciutadania la importància de complir les mesures

L'Ajuntament, amb col·laboració de les associacions de comerciants, ha començat a instal·lar en diferents punts de l'Eix Comercial i en barris de la ciutat una trentena de banderoles per visibilitzar i recordar a la ciutadania la importància de complir les mesures de prevenció contra el coronavirus. A més de les banderoles, també es repartiran vinils, fulletons i elements visuals, a més d'altres suports digitals a través de les xarxes.

Segons Pueyo, es tracta d'una campanya «genèrica», encara que ha explicat que des de la Paeria estan pensant a fer algun tipus d'acció adreçada específicament a joves d'entre 15 i 29 anys, després del repunt de casos en aquesta franja d'edat. «Als 15 anys els joves tenen una certa sensació d'immortalitat i invulnerabilitat», ha dit Pueyo, que tot i això ha remarcat «que no es tracta de criminalitzar ni d'estigmatitzar ningú» però sí que ha reconegut que «ara toca frenar i fer una socialització menys extensa i moguda».

Miquel Pueyo ha afirmat «encara queden dies complicats al davant» en què «els positius seguiran augmentant». Tot i que des del Govern descartin, ara per ara, el confinament domiciliari del Segrià, l'alcalde de Lleida ha assenyalat que «això no significa cap mena de relaxament sinó actuar amb responsabilitat i no abaixar la guàrdia».

La Paeria efectuarà testos a tots els treballadors municipals que ho vulguin

Pueyo també ha anunciat que la Paeria oferirà la possibilitat de fer testos serològics als 1.600 treballadors municipals. Les proves seran voluntàries i es començaran a realitzar a partir de mitjans de la setmana vinent. Els resultats seran confidencials i s'obtindran en un període d'entre 48 i 72 hores, segons ha explicat l'alcalde. En els casos positius, els treballadors es derivaran a l'atenció primària perquè en faci el seguiment.

Pueyo considera que «és aconsellable» fer proves serològiques al personal de l'ens, tant per protegir-lo com també per protegir la salut dels lleidatans, ja que una gran majoria d'aquests treballadors «presten atenció directa a la ciutadania». També ha defensat fer proves serològiques en comptes de PCR, ja que segons l'alcalde, «són més indicades en l'àmbit sanitari».


Comentaris

envia el comentari