Catalunya Diari

Instal·len al cementiri de Lleida una escultura en homenatge els veïns morts durant el confinament

El monòlit, obra d'Erik Schmitz, incorpora una olivera que creixerà en el sí d'aquesta obra d'art

Pla obert de l'escultura 'Sospirs de Pau' instal·lada al cementiri de Lleida en record dels lleidatans que van morir durant el confinament
La Paeria instal·la al cementiri municipal l'escultura en homenatge als lleidatans morts durant el confinament | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida ha instal·lat aquest dijous l'escultura 'Sospirs de Pau', d'Erik Schmitz, al cementiri municipal.

El monòlit es va presentar públicament el 27 de juny, en l'acte que la Paeria va organitzar per homenatjar els lleidatans que han mort durant el confinament per l'emergència sanitària de la covid-19. La tinenta d'alcalde Montse Pifarré ha visitat els treballs que han consistit en la col·locació de la base de pedra de l'escultura i en la plantació de l'olivera que creixerà en el sí d'aquesta obra d'art. La peça s'ha col·locat en la zona de l'entrada al cementiri, pel carrer Francesc Bordalba.

Una estructura horitzontal amb una base de pedra

El monòlit és una estructura horitzontal amb una base de pedra, que forma una illa amb la silueta del terme municipal de Lleida. A l'interior de l'illa, un accent de metall –per simbolitzar l'ànima de les persones desaparegudes- omple una cavitat que representa el buit que han deixat. Al seu costat, l'olivera, icona de pau, recorda les persones que han mort, l'amplitud del seu nombre i la diversitat generacional.

La pedra, predominant en l'escultura, és una expressió d'eternitat i de la solidesa del record que deixen. L'escultura fa 3,43 metres de llargada, 1,5 metres d'ample i s'eleva 0,60 metres sense comptar l'altura de l'olivera. L'autor, Erik Schmitz és un artista nascut a Alemanya i establert a Ivars d'Urgell (Pla d'Urgell), que conrea especialment l'escultura però també s'expressa amb gravats, pintures i murals.


Comentaris

envia el comentari