Catalunya Diari

Instal·len un nou pas de vianants semaforitzat a l’Avinguda de Madrid de Lleida

L’actuació, llargament reivindicada, suposa un gran pas endavant en termes de millora de la mobilitat i dotarà de major confort als veïns i veïnes del barri Instituts-Sant Ignasi

Nou pas de vianants Lleida
Imatge de l'alcalde visitant el nou pas de vianants | Santi Iglesias

L'Ajuntament de Lleida finalitzarà aquesta setmana els treballs de construcció d'un nou pas semaforitzat a l'Avinguda de Madrid, que connecta la Plaça d'Utxesa amb el carrer Ramon Soldevila. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest dimarts els treballs, que suposen un gran pas endavant en termes de mobilitat i dotaran d'un major confort als veïns i veïnes del barri Instituts-Sant Ignasi. L'alcalde s'ha mostrat molt satisfet per aquesta actuació, que respon a una llarga reivindicació veïnal, i ha encoratjat la ciutadania a respectar els senyals de trànsit i participar d'una forma cívica en el compliment de la normativa de circulació. 

Els treballs permetran crear un nou accés per a vianants més directe amb el centre del barri. En aquests moments s'estan finalitzant les obres per fer accessible el pas de vianants, amb la instal·lació dels guals i la demolició de la mitjana corresponent. El semàfor es posarà en marxa durant els dies vinents.

Altres canvis recents en la circulació del trànsit a Lleida

L’Ajuntament de Lleida va iniciar el passat mes de desembre les obres d’instal·lació d’un semàfor a la Rambla Aragó, que permetrà el gir a l’esquerra pel carrer Bisbe Messeguer, sense haver de transitar pels carrers del Centre Històric per creuar aquest vial. Aquest gir permetrà accedir al barri Universitat d’una forma més directa i millorarà la mobilitat de la zona, ja que no caldrà desviar la circulació pel Centre Històric. 

Actualment, per poder girar cap a l’esquerra la circulació, que pujava des de l’avinguda Catalunya, havia de transitar pels carrers Montcada, Lluís Besa i Sant Crist.Les obres del gir a l’esquerra obliguen a habilitar un carril d’accés des de l’espai de l’aparcament de la zona blava. Aquesta mesura, que entrarà en funcionament aquest més forma part d’un projecte més global, que inclou la pacificació del Centre Històric i que suposa la implantació de Zona 30 en aquest entorn, ja que l’objectiu final és evitar que el barri antic segueixi assumint un trànsit que no és què hauria de tenir, ja que no està vinculat a aquests usos.

D'altra banda, l'Ajuntament de Lleida avança amb el compliment dels projectes dels pressupostos participatius més votats l'any 2018 i ja ha tret a licitació la construcció del carril bicicleta en diversos carrers del barri dels Instituts, a més de diverses millores de la mobilitat a peu de la zona. El projecte inclou la construcció del carril bicicleta al carrer Narcís Monturiol amb l'objectiu de connectar-lo amb el carril bicicleta interior de l'illa del Camp Escolar dels Instituts i amb el del carrer Ton Sirera. També es facilitarà la connexió amb bicicleta pel Passatge dels Estudiants i pel carrer Historiador Josep Lladonosa.


Comentaris

envia el comentari