Catalunya Diari

Intercepten una furgoneta amb 800 quilos de cargols no aptes per al consum humà

Els fets van tenir lloc el passat dijous a la tarda
La Guàrdia Civil va realitzar la intercepció del vehicle. | Cedida Guàrdia Civil

Un dispositiu especial de la Guàrdia Civil va confiscar el passat dijous, dia 9 de març a la tarda, 827 quilos de cargols silvestres sense les condicions necessàries mínimes per al consum humà. Agents de la patrulla fiscal i fronterera de Sant Carles de la Ràpita van interceptar un vehicle a l'àrea de servei del Baix Ebre després de sospitar que duia més pes del permès al seu interior. La Guàrdia Civil va identificar el conductor i en escorcollar la furgoneta van veure que, al seu interior, hi havia diversos sacs de cargols silvestres.

El vehicle no estava adaptat per al transport d'aliments i no hi havia ni etiquetat, ni guia sanitària, ni un albarà de compra, de manera que es van iniciar les gestions per determinar d'on procedeixen. Finalment, van esbrinar que havien estat extrets del seu hàbitat natural, al País Valencià, per ser distribuïts sense control en diversos establiments de restauració de les comarques de Lleida.

 

Finalment, en comprovar aquestes irregularitats, els cargols van ser destruïts en una planta de gestió de residus orgànics de Camarles. El conductor va ser sancionat per incomplir la llei en matèria de salut, etiquetatge d'aliments i transport de mercaderies.

 

S'han confiscat fins a 800 quilos de cargols. | Cedida Guàrdia Civil

 Comentaris

envia el comentari