Catalunya Diari

Investigadors lleidatans guanyen un Premi Merck valorat en 30.000 euros

Ha estat per un treball que ajuda a diferenciar els pacients amb càncer de còlon amb risc alt de metàstasi i a personalitzar-los el tractament

Imatge del grup d'investigadors
Imatge del grup d'investigadors | LleidaDiari.cat

Un grup d'investigadors de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida) i de la Universitat de Lleida (UdL), liderats per Antonieta Salud, cap del Servei d'Oncologia Mèdica, han guanyat un Premi Merck d'Investigació 2019 valorat en 30.000 euros per un treball sobre el càncer de còlon d'alt risc.

Aquests guardons han premiat un total de set equips d'investigadors de tot l'Estat espanyol. L'equip lleidatà ha estat distingit en l'àrea d'investigació clínica en tumors del tracte aerodigestiu, amb el projecte titulat 'Predicció de micrometàstasis en pacients amb càncer de còlon localitzat d'alt risc'.

Aquest projecte pretén identificar una signatura molecular de micrometàstasis

Salud ha explicat que els pacients amb càncer de còlon localitzat amb un risc alt de desenvolupar una metàstasi obtenen un gran benefici del tractament adjuvant. En canvi, els pacients de risc baix estan exposats als efectes adversos del tractament innecessàriament. Aquest projecte pretén identificar una signatura molecular de micrometàstasis que ajudi a distingir entre els pacients amb càncer de còlon d'alt i de baix risc.

D'aquesta manera, els d'alt risc poden rebre un tractament adjuvant més llarg i intens, amb un seguiment més exhaustiu. La capacitat de determinar si un pacient ha sofert una disseminació de les cèl·lules del tumor primari, quan encara no són visibles ni es poden detectar mitjançant altres sistemes, ajuda a determinar un tractament adjuvant més precís i efectiu.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari