Catalunya Diari

Demanen canviar el nom d'una plaça de Lleida i nomenar-la com la de les cigonyes

Els ecologistes afirmen que el nom proposat representa «un missatge de pau i de sensibilització del patrimoni ambiental»

Vista aèria de la plaça de l'Exèrcit de Lleida

Ipcena demana a l'Ajuntament de Lleida que la plaça de l'Exèrcit passi a anomenar-se de les Cigonyes | LleidaDiari.cat

Ipcena ha demanat a l'Ajuntament de Lleida que la plaça de l'Exèrcit passi a anomenar-se plaça de les Cigonyes.

L'entitat ecologista considera que l'actual denominació està associada «al militarisme, conflictes bèl·lics i guerres», mentre que la que proposen representa «un missatge de pau i de sensibilització del patrimoni ambiental» i «un símbol de convivència de la natura amb la societat» i, a la vegada, suposaria un «homenatge» a les nombroses poblacions d'aquests ocells presents a la ciutat i a la plana de Lleida, assenyalen des d'Ipcena.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Han fet arribar la proposta a l'alcalde de Lleida

Els ecologistes han fet arribar la proposta a l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, així com als portaveus dels diferents grups municipals i al regidor no adscrit. Així mateix, des d'Ipcena plantegen que la capital del Segrià sigui proclamada com a 'ciutat amiga' de les cigonyes i instal·lar una escultura per simbolitzar «aquest lligam d'amistat de la ciutat amb les cigonyes». Els ecologistes també insta la Paeria a continuar instal·lant entorn del Turó de Gardeny noves plataformes de biodiversitat amb caixes niu per a aquests ocells.

Un mural per a les cigonyes

I parlant de cigonyes, cal recordar que fa pocs dies que un edifici de l'avinguda del Segre de Lleida llueix un preciós mural dedicat a aquestes aus tan lleidatanes. L'obra és de l'artista Oriol Arumí i qualsevol persona que travessi pel pont de la guitarra, ja pot apreciar la qualitat d'aquesta.


Comentaris

envia el comentari