Catalunya Diari

Ipcena denuncia trampes anti-coloms letals en diversos edificis de Lleida

Aquests sistemes estan ubicats al voltant dels dos edificis dels carrers Issac Albeniz, Cos Gayón i avinguda Madrid amb Passeig de Ronda de Lleida

Ipcena denuncia la col·locació de trampes anti-coloms en alguns edificis de Lleida. | LleidaDiari.cat

L'entitat ecologista Ipcena ha denunciat aquest diumenge que els sistemes anti-coloms que hi han ubicats al voltant dels dos edificis dels carrers Isaac Albeniz, Cos Gayón i avinguda Madrid amb Passeig de Ronda de Lleida estan impedint no només l’accés dels coloms i d’altres aus al seu interior, sinó que també els estan matant. Després de prendre diverses fotografies dels fets, Ipcena ha pogut veure com afecta el sistema a les aus i denuncien el «perillós invent, que d'inofensiu no té res». 

  

En aquest sentit, han destacat que els falciots -un dels animals trobats morts a causa d'aquest sistema- són una espècie que està protegida a nivell territorial, peninsular i europeu (Directiva Europea d'Aus i espècies silvestres en règim de protecció especial), així com els seus nius, ous i pollets. «Destruir-los, matar-los i impedir l'accés suposa una infracció greu». 

Segons Ipcena, els fets estan actualment en coneixement dels Tècnics Ambientals de la Generalitat per a la seva valoració i per poder aportar una solució urgent amb els veïns. A més, l'entitat ecologista ja ha avançat que també denunciaran a la comunitat de veïns al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per una infracció molt greu. «Recordem que hi ha d’altres alternatives i sistemes no mortals i molt eficaços com poden ser xarxes, mosquiteres o altres sistemes que perfectament poden impedir l'accés d'aquestes aus sense causar-los cap dany (sempre que no tinguin nius, ous o cries)», apunten.

Ipcena ja ha denunciat els fets a les autoritats competents. | LleidaDiari.cat

 

Els sistemes letals estan instal·lats en dos edificis de la ciutat de Lleida. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari