Catalunya Diari

Una dieta rica en te verd i cacau podria prevenir el deteriorament neuromuscular, segons l'IRBLleida

Segons un estudi realitzat en ratolins

La ingesta de te verd o cacau podria prevenir canvis neuromusculars associats a l'envelliment, segons els resultats d'una recerca liderada per personal investigador de la Universitat de Lleida (UdL) i l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). En concret, el consum de flavonoides (un grup de nutrients que es troben en fruites, verdures i espècies) del te verd i del cacau, va ser capaç d'augmentar significativament la taxa de supervivència en ratolins vells i de prevenir alguns canvis estructurals regressius associats a l'envelliment. La recerca s'ha publicat a la revista Aging.

La sarcopènia, la pèrdua progressiva de massa i potència muscular per envelliment o sedentarisme, es considera el principal factor causant de la deterioració del rendiment físic en les persones d'edat avançada. Aquesta situació té un impacte negatiu en la qualitat de vida, augmenta el risc de discapacitat, lesions i mortalitat, i també suposa una càrrega pel sistema sanitari. Per aquest motiu, el grup de recerca Patologia Neuromuscular Experimental, liderat per Jordi Calderó, ha estudiat els canvis que experimenta el sistema neuromuscular durant l'envelliment i l'impacte de dietes enriquides amb flavonoides derivats del te verd i del cacau en el deteriorament motor que té lloc amb l'edat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La investigació, en col·laboració amb l'Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Neurodegenerativas, la Universidad de Granada i la farmacèutica Abbott, també conclou que l'associació dels suplements de flavonoides amb l'exercici físic regular ha de tenir-se en compte en la teràpia per tractar la sarcopènia.

Imatge d'investigadors de l'IRBLleida
Una dieta rica en te verd i cacau podria prevenir el deteriorament neuromuscular | LleidaDiari.cat

És necessari seguir investigant

«És necessari seguir investigant per saber si es necessiten dosis més altes de flavonoides i si les intervencions a llarg termini poden ajudar a mantenir o, fins i tot, restaurar la funció motora adequada durant el procés d'envelliment», ha afirmat el catedràtic de la UdL i responsable del grup de recerca Patologia Neuromuscular Experimental, Jordi Calderó. Aquesta recerca ha sigut possible gràcies al suport financer de la farmacèutica Abbott i també d'una ajuda del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats amb el cofinançament del Fondo Europeo de Desarrollo Regional (RTI2018-099278-B-I00).


Comentaris

envia el comentari