Catalunya Diari

L’IRBLleida ofereix 11 ajuts per fomentar la incorporació de personal investigador

Per primera vegada s’ha creat una categoria per a la iniciació a la recerca, que finança l’IRBLleida

L'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha obert la novena convocatòria d'ajuts per a la Promoció de la Recerca en Salut. La Diputació de Lleida finança aquesta ajuda, que enguany canvia de nom i s'anomena 'Ajuts al Talent en Investigació Biomèdica', amb 279.300 €.

Per primera vegada, aquesta convocatòria inclou una categoria d'iniciació a la recerca, que finança l'IRBLleida, per a persones que han completat un grau i un màster i han estat acceptades per un grup de recerca adscrit a l'IRBLleida.

També es manté la categoria creada el 2020 per a fomentar la recerca en professionals de centres de Salut de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran.

En total, s'han convocat 11 ajudes d'un any per a la incorporació de professionals investigadors en formació. La convocatòria es divideix en cinc categories diferents, totes elles amb una ajuda per categoria, excepte la categoria D, per a la finalització de tesis doctorals, que compta amb 7 ajudes.

Els ajuts tindran una durada màxima d'un any i consistiran, cada un, en un import de 20.000 € anuals bruts, destinats a cobrir la remuneració del beneficiari. La Diputació de Lleida també es fa càrrec de cobrir el cost total de cada una de les contractacions.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge d'un laboratori de l'IRBLleida
L’IRBLleida ofereix 11 ajuts per fomentar la incorporació de personal investigador a la recerca en salut de Lleida | LleidaDiari.cat

Les diferents categories

La categoria A, ajut postresidència per dedicació a recerca, és un ajut per a la incorporació de professionals amb formació sanitària especialitzada per desenvolupar o participar en un projecte de recerca en salut en el marc d'un grup de recerca adscrit a l'IRBLleida.

La categoria B, ajut postresidència per dedicació a recerca per a professionals de centres de Salut de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, també és per a la incorporació d'un professional amb formació sanitària especialitzada que exerceixin a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran abans i/o mentre gaudeixin de l'ajut, per desenvolupar o participar en un projecte de recerca en salut en el marc d'un grup de recerca adscrit a l'IRBLleida.

La categoria C és un ajut postresidència per a donar suport al centre CREBA, és un ajut específic per a la incorporació d'un professional mèdic amb formació especialitzada MIR en especialitats quirúrgiques per donar suport al desenvolupament de projectes de recerca i activitats de formació en models experimentals porcins.

La categoria D, ajuts per a la finalització de tesis doctorals, són ajuts per a estudiants de doctorat que estiguin matriculats en el programa de Doctorat en Salut o el Doctorat de Cures Integrals i Serveis de Salut de la Universitat de Lleida (UdL), que estiguin esgotant (que finalitzi al llarg de l'any 2021) un contracte predoctoral.

La categoria E, creada aquest any, és per a estudiants que hagin completat un grau i/o un Màster que donin accés al programa de Doctorat en Salut o al programa de Doctorat de Cures Integrals i Serveis de Salut de la UdL, i que estiguin o siguin acceptats en un grup de recerca adscrit a l'IRBLleida.


Comentaris

envia el comentari