Catalunya Diari

L'IRBLleida edita un llibre per visibilitzar les malalties minoritàries

Els beneficis de la venda es destinaran a la recerca en aquestes malalties que porten a terme investigadors del centre

'L'univers divers' és el primer llibre editat per l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) per visibilitzar, conscienciar i canviar la mirada davant del món de les malalties minoritàries.

Els beneficis obtinguts per la venda del llibre, que ja es pot comprar a les llibreries i també físicament a l'IRBLleida per 10 euros, es destinaran a la recerca en malalties minoritàries realitzada per personal investigador de l'IRBLleida. L'autora de l'obra és la mestra i logopeda de Tàrrega, Alba Bellart i Castellví, i les il·lustracions que inclou van a càrrec de la seva filla, Núria Usón. El llibre s'adreça a infants d'entre sis i dotze anys.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Portada del llibre 'L'univers divers' editat per l'IRBLleida per visibilitzar i conscienciar sobre les malalties minoritàries
L'IRBLleida edita un llibre per visibilitzar i conscienciar sobre les malalties minoritàries | LleidaDiari.cat

Un llibre que es presenta com una eina terapèutica

Bellart és mare d'una filla amb una malaltia minoritària i amb inquietuds per trobar millors respostes per aquest tipus de malalties. Explica que li ha agradat escriure aquest llibre com a «eina terapèutica» per transmetre tot el que coneix sobre el tema, perquè «la vida de les persones i les seves famílies puguin estar plenes de més esperança». A la vegada, remarca que les persones que comprin el llibre contribuiran «perquè la mirada integradora i l'aposta per la recerca avancin», ha afegit.

El llibre, que està adreçat a nens i nenes de sis a dotze anys, explica que els alumnes d'una escola de primària celebren Sant Jordi i fan un concurs literari dedicat a les malalties rares o infreqüents. Cada curs, des de primer fins a sisè, elabora un conte diferent, però amb un denominador comú, ja que tots els i les protagonistes tenen una malaltia d'aquest tipus.


Comentaris

envia el comentari