Catalunya Diari

L’IRBLleida organitza la jornada #SomRecerca per fer conèixer el paper del pacient en la recerca biomèdica

Tres parelles o grups de tres, formades per personal investigador i pacients o entitats, explicaran com va sorgir la seva col·laboració amb la investigació

Imatge d'un moment d'una entrevista del projecte #SomRecerca
L’IRBLleida organitza la segona jornada #SomRecerca per fer conèixer el paper del pacient en la recerca biomèdica de Lleida | LleidaDiari.cat

L'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha organitzat la segona jornada #SomRecerca, una trobada per reflexionar sobre el paper del pacient en la recerca de l'IRBLleida, la situació actual i els objectius i reptes del futur.

Aquesta segona edició tindrà lloc per Lleida TV el divendres 27 de novembre a les 21.00 hores coincidint amb la Nit de la Recerca. La jornada està impulsada per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i el Departament de Salut, i compta amb el suport de la Fundació la Caixa i la Diputació de Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La col·laboració de tres entitats de Lleida

En aquesta segona edició, podrem conèixer com és la col·laboració de tres entitats de Lleida com són la Fundació Esclerosi Múltiple, l'Associació Espanyola contra el Càncer-Lleida i Parkinson Lleida, amb personal investigador de Lleida. En concret, podrem veure les converses de:

· Luis Brieva, Cap de Secció de Neurologia de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, professor de la UdL i responsable del grup de recerca de Neuroimmunologia de l'IRBLleida, Anna Gil, neuropsicòloga i investigadora del grup de recerca de Neuroimmunologia de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, i Sílvia Peralta, infermera de la Fundació Esclerosi Múltiple.

· Anna Macià, investigadora del grup de recerca de Patologia Oncològica de l'IRBLleida i professora lectora de la Unitat de Farmacologia del Departament de Medicina Experimental de la UdL, i Eva Figuera, gerent de l'Associació Espanyola contra el Càncer-Lleida.

· Helena Fernández Lago, investigadora postdoctoral del grup de recerca GRECS de l'IRBLleida i professora de la UdL, i Jordi Moncusí Vallverdú, secretari de Parkinson Lleida.

La jornada forma part d'un cicle sobre la participació ciutadana en recerca que des d'AQuAS s'està impulsant en diversos centres de recerca catalans des de l'any 2019.


Comentaris

envia el comentari