Catalunya Diari

L’IRBLleida rep 3 ajuts per fomentar la recerca biomèdica

S’amplia el ventall de professionals sanitaris que es dedicaran durant un temps a la recerca

Imatge de la recollida dels premis
Imatge de la recollida dels premis | LleidaDiari.cat

L'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha rebut tres ajuts de la tercera convocatòria del Pla estratègic de recerca i innovació en salut (PERIS) del Departament de Salut per millorar la salut dels ciutadans a partir del coneixement generat per la recerca i la innovació.

A més d'aquests tres ajuts, també s'ha rebut una ajuda compartida amb l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) amb la finalitat de dur a terme una iniciativa conjunta d'internacionalització. L'entrega dels premis va tenir lloc ahir, 25 de juny, a Barcelona.

Per a personal amb formació sanitària especialitzada i un ajut per a professionals d'infermeria

Els tres ajuts concedits per al període 2019-2021, es divideixen en dos ajuts per a personal amb formació sanitària especialitzada i un ajut per a professionals d'infermeria, llevadoria, fisioteràpia, dietètica i nutrició, òptica i optometria, podologia i protètica dental. En total es destinaran a l'IRBLleida 298.339,39 € en aquestes tres ajudes. Aquesta dotació econòmica permet als professionals de la salut ajornar, durant un temps determinat, la seva pràctica assistencial per a dedicar-se plenament a la recerca. Pel que fa a l'ajuda per a impulsar el procés d'internacionalització dels centres de recerca de Catalunya, l'import concedit és de 300.000 € a repartir entre els tres instituts.

En la tercera convocatòria d'ajuts a la recerca per al període 2019-2021 –oberta al gener- s'han presentat 207 sol·licituds, que han estat avaluades per una trentena d'experts independents, amb la coordinació de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). La resolució final, seguint el criteri d'excel·lència que estableix el procés de concessió, ha atorgat 66 ajuts per a fomentar la investigació en l'àmbit dels Centres de Recerca de Catalunya.

Dues novetats rellevants

El procés d'avaluació d'enguany ha estat marcat per dues novetats rellevants: d'una banda, la participació de representants dels pacients, seguint una línia que en pròximes edicions anirà agafant major rellevància; de l'altra, l'abordatge de la perspectiva de gènere en el disseny dels projectes. L'import dels ajuts atorgats en la tercera convocatòria és de 8,1 M€. Cada euro invertit en recerca equival a un retorn de tres euros en valor social i econòmic.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari