Catalunya Diari

L'IRTA de Lleida organitza la Setmana Fructícola amb múltiples jornades i activitats

Se celebrarà telemàticament del 26 d'octubre al 8 de novembre

Imatge d'un cultiu d'ametllers
De l'ametller al préssec a la Setmana Fructícola de l'IRTA del 26 d'octubre al 8 de novembre | LleidaDiari.cat

L'IRTA de Lleida va endegar aquest dimecres la Setmana Fructícola amb la posada en escena de la realitat del conreu de l'ametller i l'evolució del mateix. Concretament, la tècnica de l'IRTA Laura Torguet va explicar l'evolució d'aquest conreu fins avui en dia, la recerca i els principals projectes sobre l'ametller en què treballa l'IRTA, en especial a les contrades de Lleida, així com les noves varietats obtingudes i les varietats americanes.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un panel de tast virtual a càrrec de la investigadora de l'IRTA Gemma Echeverria

Seguidament, es va realitzar un panel de tast virtual a càrrec de la investigadora de l'IRTA Gemma Echeverria, en què els participants van poder conèixer les principals característiques organolèptiques de les nostres varietats d'ametlla. Finalment es van explicar tot el seguit de jornades i activitats que està previst realitzar durant la Setmana Fructícola, que tindrà lloc, de forma virtual, durant els dies 26 d'octubre a 8 de novembre. 

Altres temàtiques dins de la setmana especial

Des de l'IRTA expliquen que, a banda de l'ametller, durant aquesta setmana també es parlaran d'altres varietats d'aliments, en aquest cas de fruites com la nectarina, el préssec, la poma i la pera. L'alternativa de la magrana, és un altre dels temes que es posen sobre la taula de la mà d'experts que coneixen bé el tema i que estan disposats a transmetre els seus coneixements i noves propostes a tots aquells que vulguin formar de les jornades previstes per aquest octubre i novembre.


Comentaris

envia el comentari