Catalunya Diari

La ITV comptarà amb noves proves destinades a adaptar-se a les noves homologacions dels vehicles

Encara es desconeix la data de la seva implementació, tot i que s'estima que serà aviat

 

La ITV podría endurecerse pronto
La ITV podria endurir-se aviat | Cedida

Com informa la secció de motor d'Atresmedia, sembla que la ITV es farà més difícil. S'anunciava amb motiu de la celebració de les XXVI Jornades Nacionals d'ITV, on s'han reunit diversos representants del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, a més d'associacions com AECA-ITV, els quals han revelat estar treballant, entre altres coses, en un nou manual de procediment dels inspectors. L'esmentat manual és el que recull el reglament sobre el qual s'adscriuen totes les proves que s'hauran de realitzar en les tasques d'inspecció rutinària.

 

Un dels seus principals objectius és millorar les proves d'emissions amb la finalitat d'aconseguir adaptar-se a les noves homologacions. En concret, la pretensió és que els vehicles s'adaptin a les denominades Euro 5 i Euro 6, que permeten detectar de forma eficaç, simple i ràpida els problemes, sigui accidentals o per manipulació, dels sistemes d'anticontaminació dels cotxes homologats. La intenció és evitar que se segueixin manipulant els filtres FAP o els sistemes de neutralització de NOx, que els tallers operen per millorar el rendiment dels vehicles.

 

Un altre dels objectius després de l'adaptació del manual és la precoç detecció de fraus amb la finalitat d'evitar coses com les succeïdes amb el cas de Volkswagen. Una última prova estudiarà la inclusió d'un testeig específic sobre la centraleta del vehicle, gràcies a la qual es podran detectar errors en els sistemes de seguretat i anomalies en elements tals com pretensors o coixins de seguretat. Quant a la data d'implementació, encara és desconeguda; tot i que segons informen diverses fonts, la intenció és que entri en funcionament al més aviat possible a través d'una considerable modificació en el manual de procediment.

 Comentaris

envia el comentari