El catedràtic de Sociologia Jaume Puy és l’únic aspirant a rector de la UdL

Jaume Puy

Pla mitjà del catedràtic de Sociologia i vicerector de la Recerca de la UdL, Jaume Puy | LleidaDiari.cat

 

El catedràtic de Sociologia i vicerector de Recerca, Jaume Puy, és l'únic aspirant a rector de la Universitat de Lleida, després que aquesta nit passada finalitzés el termini per presentar candidatures. Les eleccions se celebraran el 7 de maig i, si fos necessària, es faria una segona volta el dia 23. L'actual rector Roberto Fernández no pot tornar a optar al càrrec després d'haver esgotat el màxim de dos mandats.

 

D'altra banda, la UdL preveu que el segon edifici polivalent del campus de Cappont entri en servei el setembre del 2020. L'edifici comptarà amb catorze aules que serviran per descongestionar les diferents facultats del campus. També acollirà els serveis de formació no reglada i l'arxiu de la UdL. Les obres suposaran a la universitat lleidatana una inversió d'uns 6,5 milions d'euros.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Jaume Puy «positiu» haver pogut arribar a un consens

Després de confirmar-se que és l'únic candidat a rellevar Fernández al capdavant de la UdL, Jaume Puy «positiu» haver pogut arribar a un consens i que, «en global, la Universitat pensi que aquesta persona pot ser la candidata per encapçalar la UdL en els pròxims anys». Així mateix, ha expressat en declaracions a l'ACN que la resposta que s'ha trobat per part de tota la gent amb què parlat aquests darrers mesos ha estat «molt positiva», segons ha explicat Puy aquest dijous durant la visita a les obres del segon edifici polivalent del campus de Cappont.

 

El catedràtic de Sociologia de la UdL confia ara poder obtenir el suport de la comunitat universitària en les eleccions que tindran lloc el 7 de maig. Jaume Puy haurà de superar el 50% del vot ponderat entre els diferents col·lectius que integren la Universitat de Lleida per poder esdevenir rector. En cas contrari, se celebraria una segona volta el 23 de maig, en la qual necessitaria una majoria simple.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'edifici Polivalent 2 de la UdL tindrà 14 aules

L'edifici Polivalent 2 de la Universitat de Lleida (UdL), al campus de Cappont, ampliarà en catorze aules els espais docents de la Facultat de Dret, Economia i Turisme, l'Escola Politècnica Superior i la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social. L'immoble, amb una superfície construïda de 3.445 metres quadrats, acollirà també l'arxiu de la UdL- que s'hi traslladarà des del Rectorat- i les unitats de formació no reglada: Institut de Llengües, Centre de Formació Continua, Institut de Ciències de l'Educació, Universitat d'estiu i Fundació UdL. El cost, d'uns 6'5 milions d'euros, està totalment finançat per la Universitat de Lleida.

 

Les obres del Polivalent 2 avancen a bon ritme. Així ho ha assegurat avui el vicerector de Campus, Jesús Avilla, durant una visita als treballs de la primera fase, que està a punt d'acabar, i que inclou la cimentació, l'estructura i els tancaments. La UdL espera signar el contracte per completar la segona fase el proper mes de maig. El pressupost de licitació supera de poc els 2.864.000 euros i el termini d'execució serà de 14 mesos. Això significa que l'immoble «estarà totalment operatiu al setembre del 2020», segons Avilla. 

 

«Aquest edifici descongestionarà l'ús de la resta d'immobles del campus i permetrà adequar millor els horaris de les classes. Potser també, créixer amb més titulacions», ha explicat el vicerector. Una altra de les millores està relacionada amb l'eficiència energètica. La coberta comptarà amb una planta fotovoltaica de 85kWp per autoconsum d'energia, climatització d'alt rendiment i enllumenat LED. Avilla ha visitat aquest dijous el tram final de la primera fase de les obres acompanyat pel rector de la UdL, Roberto Fernández; altres vicerectors de l'actual equip; els degans dels centres de la UdL ubicats al campus de Cappont; l'arquitecte del projecte, Santi Vives; l'enginyer, Jordi Gasulla; i el cap d'obra de Sorigué, Xavier Bertran.