Catalunya Diari

Les JERC de Ponent pengen una estelada gegant a la Seu Vella de Lleida

Vista general de la Seu Vella de Lleida amb l'estelada penjada.
Vista general de la Seu Vella de Lleida amb l'estelada penjada. | JERC Ponent

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) de Ponent han desplegat aquest dijous, Dia de la Hispanitat, una estelada gegant a la Seu Vella de Lleida, per reivindicar que el 12 d'octubre no és la festa del «país que volem». Segons han publicat a les seves xarxes socials, «avui Lleida s'ha despertat més maca». A més, han volgut reivindicar que ells no tenen res a celebrar en aquest dia. Cal recordar també que aquest dijous, dia 12 d'octubre, tots els ajuntaments de la Plana de Lleida governats per ERC han obert «com un dia normal».

El portaveu de les JERC-Ponent, Kevin Domínguez i Bruque, ha manifestat, a més que el 12 d'octubre «només fa que recordar els genocidis fets per Hernan Cortés i tants altres així no oblidant que el Reino de España és en naturalesa un Estat opressor i al qual no li agrada el diàleg, tal com hem pogut veure els darrers dies». Dins
d’aquests actes també han inclòs un manifest al seu web agraint la resistència a les Repúbliques llatinoamericanes i denunciant l’actitut feixista de l’Estat, passiu amb els qui colpejaven el passat dilluns durant les manifestacions del 9 d’octubre. Altrament, les JERC-Ponent s’han trobat que a les 12.15 hores, com ja va sent tradició any rere any, la Guàrdia Urbana procedia a entrar al recinte de la Seu Vella per tal que formació despengés l’estelada gegant «com un altre encàrrec d’Àngel Ros i de la coalició de govern PSC, C’s i PP». Així doncs, l’organització s’ha vist obligada a despenjar-la per evitar confrontacions. Posteriorment, han restat amb l’estelada estesa al recinte de la Seu Vella i han fet una assemblea oberta per parlar de l’actualitat política i del futur de la República.

 

L'estelada, a la Seu Vella de Lleida.

L'estelada, a la Seu Vella de Lleida. | JERC Ponent

 Comentaris

envia el comentari