Catalunya Diari

Organitzen una jornada de portes obertes a les escoles bressol de Lleida

El projecte educatiu és comú i té en compte els trets d'identitat propis de cada centre i que es concreta en quatre eixos

Jornada portes obertes escoles bressol de Lleida
Jornada portes obertes escoles bressol de Lleida | LleidaDiari.cat

Les Escoles Bressol Municipals de Lleida han programat per aquest mes d'abril tres jornades de portes obertes perquè les famílies puguin visitar els espais i conèixer el projecte educatiu de cada equipament. Les jornades de portes obertes es faran els dies:

  

  

-dissabte 6 d'abril, d'11 a 12.00 hores.

  

  

-dimecres 10 d'abril, de 17.30 a 18.30 hpres.

  

  

-dijous 25 d'abril, de 17.30 a 18.30 hores.

El projecte educatiu és comú i té en compte els trets d'identitat propis de cada centre

El projecte educatiu és comú i té en compte els trets d'identitat propis de cada centre i que es concreta en quatre eixos: col·laboració amb la família en l'educació dels infants; el joc i l'activitat quotidiana com a generadors d'aprenentatge; un entorn acollidor i enriquidor i un context socialitzador.

La planificació de l'acció educativa parteix de diversos punts, com són les capacitats de cada infant, entès com a ésser global i únic; l'anàlisi de les necessitats i els interessos de cada infant i de cada grup o l'observació de la seva acció espontània per interpretar quins són els seus interessos i poder aprofitar les seves iniciatives. També es té en compte l'anàlisi de les observacions per adequar les propostes en un continu procés de reflexió-acció i el suport a l'infant en la conquesta de l'autonomia i el desenvolupament de les seves competències.

Les EBM de Lleida

Les Escoles Bressol Municipals de Lleida són centres educatius públics que acullen nenes i nens del primer cicle d'educació infantil, amb l'objectiu principal de contribuir a la seva educació, en col·laboració amb les famílies, en un ambient acollidor que els facilita experimentar i crear, alhora que potencia el desenvolupament integral dels i les infants.

Escullen com a 'exemple europeu' un projecte de l’Escola Bressol de Balàfia

El Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE), agència nacional en tots els àmbits de l'educació i formació del programa Erasmus + (2014-2020) de la Unió Europea, ha seleccionat el projecte 'Espacios con vida', de l'Escola Bressol Municipal de Balàfia, com un exemple de bones pràctiques pedagògiques que ha obtingut un resultat excel·lent.

Aquest projecte, del qual es presenta la maqueta i publicació a través de la web de la SEPIE, representa un reconeixement internacional a la tasca que s'està fent a l'escola Bressol de Balàfia i en el qual també col·laboren Dagù SRL, de Milà; High House Nursey Ltd, de Londres, i House of Objects, de Newcastle.


Comentaris

envia el comentari