Catalunya Diari

José Luis Aguilà encapçala l'única candidatura per a la secretaria de la UGT-Terres de Lleida

José Luis Aguilà encapçala l'única candidatura per a la secretaria de la UGT-Terres de Lleida| ACN - Fotografia: UGT-Terres de Lleida

 

La UGT-Terres de Lleida celebrarà el proper dimecres, dia 16 de novembre, el seu desè Congrés per escollir el nou secretariat que ha de substituir a l'actual, i que ha encapçalat Núria Solé, la qual ha passat a ocupar el càrrec de secretària d'Organització de la UGT de Catalunya. José Luis Aguilà, fins ara secretari de Relacions Institucionals i de Formació, encapçala l'única candidatura "que vol continuar sent la primera veu dels treballadors i treballadores de les Terres de Lleida". 

La candidatura està formada, a més de José Luis Aguilà, per Demelsa Mateos, que s'encarregaria de la secretaria d'Organització; Eva Casino, de la secretaria d'Acció Sindical i Salut Laboral; María Isabel Esqueta, de la secretaria de Formació i Administració; i Ramon Moreno, de la secretaria de Polítiques Socials i Ocupació. El Congrés on es votarà aquesta candidatura tindrà lloc a partir de les nou del matí a la Sala Víctor Siurana, a l'edifici del Rectorat de la UdL.
 
Amb aquest equip amb majoria de dones, la nova candidatura vol posar èmfasi en l'accent femení, per tal de continuar arribant a sectors de treball on la majoria de les plantilles ja són dones i també per continuar reivindicant "la igualtat" entre home i dona, asseguren.
 
José Luis Aguilà explica que la candidatura que encapçala vol continuar potenciant la presència del sindicat als centres de treball, "on som l'eina a l'abast dels treballadors i treballadores a l'hora de reclamar els seus drets". Un altre dels objectius d'aquesta candidatura serà el de consolidar, a nivell intern, la reestructuració històrica de les federacions de la UGT que comportarà una reducció en tres grans àrees: la dels treballadors dels serveis públics, la de serveis per a la mobilitat i el consum i la d'indústria i treballs agraris. Com a tercer punt, afegeixen, el sindicat seguirà amb la tasca ja iniciada per l'anterior secretariat d'estar present en tots els moviments socials de la ciutat i tenint un paper actiu en les reivindicacions ciutadanes, que són clau en la recuperació de drets "retallats" pels diversos governs.


Comentaris

envia el comentari