Catalunya Diari

Josep Giné, escollit president del Fòrum de Síndics

Josep Giné, escollit president del Fòrum de Síndics| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 En aquesta assemblea els 42 síndics i defensors membres del FòrumSD han procedit a la renovació de la seva Junta Directiva, que assumirà aquest servei pels propers dos anys. Ramón Llorente, defensor de la ciutadania de Girona, ocuparà la vicepresidència.
 
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros ha felicitat el Síndic de Greuges de Lleida per aquesta nova responsabilitat, com a representat de tots els síndics de les ciutats que formen part del Fòrum. El paer en cap ha remarcat la importància de la figura del síndic des del punt de vista de la participació ciutadana i de l’exercici de la democràcia. La ciutat de Lleida compta amb la figura del Síndic de Greuges des de l’any 1990, fou la primera ciutat de l’estat espanyol en tenir aquesta figura de defensor dels ciutadans i ciutadanes. El primer síndic de Lleida fou el lleidatà Simeó Miquel.
 
En el discurs de presa de possessió com a president, Giné ha destacat la intenció d'aconseguir una major participació dels membres del FòrumSD en totes les accions i propostes del Pla de Treball, millorant i potenciant els mecanismes disponibles pel treball en xarxa i l'intercanvi entre les sindicatures, amb una especial atenció a les sindicatures de les poblacions més petites o amb menys recursos a la seva disposició, i per a donar suport a la resolució de les queixes. 
 
La resta de components de la Junta directiva i membres de l’equip que presideix Josep Giné són: Ramón Llorente (Girona), Pere Pagès (Reus), Vicenç Vilà (Mollet), Bertrand Hallé (Palafrugell), Josep Ibars (Vilanova i la Geltrú), Montserrat Moreno (Vilanova del Vallès), Fernando Oteros (Santa Coloma de Gramenet) i M. Glòria Valeri (Vilafranca del Penedès).
 
El FòrumSD, és una associació sense ànim de lucre formada pels Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores dels Ajuntaments de Catalunya. Els seus objectius son promoure el creixement i el desenvolupament de la institució, facilitar la seva extensió i implantació als municipis, el desenvolupament de models de treball i d’actuació conjunts, així com disposar d’una xarxa de coordinació, suport, intercanvi i assessorament entre les sindicatures.


Comentaris

envia el comentari