Catalunya Diari

Josep Maria Carles i Eduard Baches, primers candidats per liderar ICV Lleida

Josep Maria Carles i Eduard Baches, primers candidats per liderar ICV Lleida| Redacció - Fotografia: ICV LleidaJosep Mª Carles va néixer a Lleida i té dos filles. És mestre i professor de Ciències Socials. Ha viscut molts anys a la Seu d’Urgell on va ser regidor a l’Ajuntament per ICV. També és sindicalista i membre dels Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya. Va ser cap de llista per ICV-EUA a les Eleccions Generals Espanyoles del 2011, i segon pel partit a les Autonòmiques del 2012. Ara viu a Lleida, al Centre Històric, i treballa en un institut públic d’Educació Secundària situat als barris del Nord de la ciutat.

Per la seva banda, Eduard Baches és llicenciar en Història a la UdL. També ha realitzat diferents postgraus en arqueologia i ha realitzat un màster en Formació del Professorat a la UB. Professionalment es considera Gestor Cultural. Ha estat membre de l’APGCC i ha treballat per diferents administracions (UdL, Departament de Cultura de la Generalitat, Consell Comarcal de l’Urgell). Forma part de la borsa d’interins del Departament d’Ensenyament de la Generalitat i actualment exerceix de professor de xarxes socials per diferents organitzacions i empreses. Així mateix, va estar afiliat al PSC de l’any 2000 fins al darrer govern de Pasqual Maragall. També va ser primer secretari de les JSC a les comarques de Lleida de l’any 2003 al 2006, tot i que finalment es va donar de baixa de les dues organitzacions l’any 2006 per desavinences ideològiques. També va participar activament a la plataforma Aturem la guerra al 2002 i 2003, contra la cruel guerra d’Iraq on ens va posar el govern del PP d’Aznar. Ha format part d’Attac i altres organitzacions altermundistes i ONGD. L’any 2011 va formar part de les acampades del moviment 15M a Lleida on va néixer la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca (PAH) de la nostra ciutat. Durant els dos darrers anys he estat portaveu a la PAH i membre de la comissió de coordinació de la PAH a Catalunya. Al mes de juny d’aquest any vaig dimitir com a portaveu.Procés de les primàries


La militància d'ICV Lleida va aprovar el passat 9 de setembre un procés per decidir qui serà el cap de llista en les municipals. Les candidatures es poden presentar del 16 fins al 23 de setembre tan sols presentant 10 avals. La militància va aprovar que els amics i amigues d’ICV tinguin dret a vot en aquest procés. Tots els adherits d’ICV tenen dret a ser candidats o candidates sempre que estiguin al corrent de les cotitzacions i comptin amb l’aval d’un mínim de 10 adherits o adherides.
Del 24 de setembre al 7 d'octubre s'obrirà la campanya d’informació dels candidats i candidates. Les votacions es celebraran el 7 i el 8 d’octubre, dia en què es realitzarà l'escrutini i es proclamarà el/la candidat/a. El 8 d'octubre es donarà a conèixer quina és la persona escollida per la militància i els amics/gues d'ICV.

Comentaris

envia el comentari