Catalunya Diari

Una jove espera 5 dies per ser operada 'd'urgència' a l'Arnau de Vilanova de Lleida

Des de l'hospital argumenten que es van atendre primer els casos més greus

Façana de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
Façana de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida | ICS

Una veïna de Lleida ha denunciat que es va haver d'esperar fins a cinc dies perquè l'operessin d'urgència a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Segons ha avançat aquest dimarts el diari 'Segre', els fets van tenir lloc el passat 11 de setembre quan la jove de 21 anys, va patir una fractura de tíbia i peroné mentre realitzava excursionisme a Lladorre (Pallars Sobirà).

A causa de les seves ferides, va haver de ser traslladada fins a l'hospital lleidatà, des del qual, li van comunicar que l'haurien d'operar d'urgència. Malgrat la necessitat d'operar-la el més ràpid possible, l'afectada explica que van arribar a tenir-la fins a cinc dies ingressada a planta a l'espera que l'únic quiròfan disponible d'urgència pogués atendre-la.

Van arribar a preparar-la i deixar-la en dejú

De fet, ha argumentat, el segon dia del seu ingrés, van arribar a preparar-la i deixar-la en dejú per tal de procedir amb la seva intervenció. Això i tot, altres urgències van passar per davant de la seva i no va ser fins al dia 16 que va rebre l'atenció quirúrgica que esperava. A causa d'aquesta llarga espera amb una fractura de tal magnitud, la jove ha explicat al diari que va perdre mobilitat, se li van unflar els dits i va patir forts dolors constants. 

Davant aquesta situació, la pacient denuncia que només hi hagi un quiròfan d'urgències en un hospital com l'Arnau de Vilanova i que el col·lapse de la sanitat pública protagonitzi actuacions com aquesta. Malgrat tot, la pacient ha assegurat que l'atenció que va rebre per part de l'equip mèdic de la planta en la qual va estar ingressada va ser en tot moment «excel·lent».

La resposta del centre

Per la seva banda, una portaveu de l'hospital ha explicat que durant les primeres hores de l'ingrés de la pacient, el quiròfan de Traumatologia va ser utilitzar per a altres casos de caràcter més urgent. Tanmateix, han aclarit que durant el cap de setmana no hi havia cap quiròfan per a traumatologia, fet que va allargar l'espera de la noia.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari