Catalunya Diari

Joves de la Mariola pinten jocs tradicionals en una plaça del barri

L’acció promou el lleure a les places i pretén afavorir el compromís cívic i de millora dels espais propers

Imatge d'una nena pintant jocs tradicionals a la Mariola
Joves de la Mariola pinten jocs tradicionals en una plaça del barri | LleidaDiari.cat

Un grup de joves de 13 a 18 anys vinculats al Servei d'Intervenció Socioeducativa Calidoscopi han pintat aquesta setmana jocs tradicionals en una plaça de la Mariola per revitalitzar el barri i promoure el lleure a les places.

Els i les participants s'han encarregat de fer el disseny i l'elaboració dels jocs, que després s'han pintat al terra de la plaça del riu Flamisell, al carrer Mariola. Un cop pintat els jocs, els i les joves explicaran el seu funcionament per les xarxes socials, per tal que famílies i infants aprenguin a jugar-hi. Es pot seguir el projecte a l'instagram @osmll. L'acció és finançada pel projecte Pangea, coordinat per l'Ongd Sed (Solidaritat, Educació i Desenvolupament) i l'ong Vols (Voluntariat Solidari).

L'objectiu d'afavorir el compromís cívic i la millora d'alguns espais del barri

L'activitat s'emmarca dins del projecte d'Aprenentatge i Servei (APS), que parteix del servei voluntari a la comunitat i l'adquisició d'aprenentatges, amb l'objectiu d'afavorir el compromís cívic i la millora d'alguns espais del barri. En aquest cas els participants han estat treballant el dret a la ciutat. L'acció compta amb la col·laboració del Pla de Desenvolupament Comunitari de la Mariola i de l'Ajuntament de Lleida.

El desenvolupament comunitari genera estratègies socials en un territori, amb les entitats i els agents que actuen localment per millorar de manera conjunta i consensuada la cohesió de la comunitat. Es desenvolupen projectes educatius i de formació, de salut, de participació ciutadana, d'inclusió social, etc. des d'un plantejament transversal.


Comentaris

envia el comentari