Catalunya Diari

Sànchez, Turull i Rull demanen la suspensió del judici durant tres setmanes

La defensa demana la suspensió del procediment judicial per tenir temps suficient per estudiar les proves un cop rebuda tota la documentació
La defensa de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull demana la suspensió del judici durant tres setmanes | CEDIDA

 

Fa quatre dies que Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rullno treballen amb la seva defensa quan només falta una setmana pel judici el que «comporta una evident i ja efectiva vulneració del seu dret de defensa i del seu dret fonamental a la igualtat davant la llei» explica l'advocat Jordi Pina en un escrit. És per això que la defensa de Sánchez, Turull i Rull ha presentat dos escrits al Tribunal Suprem on es torna a demanar la immediata llibertat dels polítics per poder preparar el judici amb garanties.

 

    • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Una suspensió de tres setmanes per preparar la defensa

D’altra banda, la defensa també demana la suspensió del procediment judicial durant tres setmanes un cop les parts hagin rebut tota la documentació per disposar de temps suficient per estudiar totes les proves i sense que es vulneri el dret de defensa dels presos. En els escrits, Pina també denuncia la prohibició de l’ús dels ordinadors que contenen la causa a la presó de Soto del Real. Fonts penitenciàries van assegurar dilluns que els presos recuperarien els ordinadors.

 

El Tribunal Suprem va informar fa uns dies que el judici de l'1-O s'iniciarà el 12 de febrer
El Tribunal Suprem va informar fa uns dies que el judici de l'1-O s'iniciarà el 12 de febrer | Cedida

En l’escrit la defensa es queixa que els presos no puguin tenir accés als ordinadors malgrat la providència del Suprem del 30 de gener. A més, ha recordat que els ordinadors es van comprar quan els processats ja estaven a la presó i per tant «compleixen amb totes les mesures de seguretat que la legislació penitenciària exigeix». En aquest sentit, l’advocat subratlla que han passat d’una presó a una altra sense que tercers n’hagin tingut accés. És per tot això que Pina considera que «no té sentit que no puguin utilitzar-los com estaven fent a Lledoners».

 

 

Davant del que la defensa considera una «evident vulneració dels seus drets fonamentals», l'escrit demana la immediata llibertat de Turull, Rull i Sánchez per garantir «l'efectiu exercici del dret de defensa», amb les fórmules que el tribunal estimi necessàries en termes de vigilància i seguretat de forma que puguin afrontar el judici «en condicions d'igualtat òptimes per garantir la plenitud del seu dret de defensa». Mentrestant, la defensa també reclama que els responsables de Soto del Real no manipulin cap material dels ordinadors.Comentaris

envia el comentari