Catalunya Diari

Judith Roca és nova degana d'Infermeria i Fisioteràpia

Consolidar les titulacions a Lleida i Igualada, entre les seues prioritats

Judith Roca
Judith Roca | UdL

Judith Roca i Llobet serà la nova degana de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (UdL) durant els tres anys vinents. Roca, que ha estat escollida per tretze vots a favor i set vots en blanc en la Junta de facultat celebrada aquest matí, substitueix en el càrrec a Joan Blanco, que dirigia el deganat des del 2013. Tot i que en un principi hi havia tres persones que optaven al càrrec, finalment ha estat Judith Roca l'única candidata.

Professora de la UdL des de 2013, Judith Roca ha estat coordinadora de titulació d'Infermeria, secretària acadèmica i, aquest últim curs, ha exercit com vicedegana de la seva facultat al campus d'Igualada. Abans de fer classes a la UdL, havia estat docent a la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Ramon Llull. Interessada per la pedagogia i la innovació docent, les prioritats de la nova degana passen per «treballar per l'excel·lència acadèmica, tot consolidant les titulacions que s'imparteixen tant a Lleida com a Igualada, així com aprofitar al màxim les possibilitats formatives que ofereix el centre de simulació 4DHealth» de la capital de l'Anoia, explica.

Una catedràtica de la UdL, presidenta d'una federació

La catedràtica de Tecnologia d'Aliments de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín Belloso, és la nova presidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments (The European Federation of Food Science and Technology-EFFoST). La professora, que és membre del comitè executiu d'aquesta plataforma professional des del 2004, ocuparà el càrrec durant els dos anys vinents.La federació aplega més de 130 societats, instituts i universitats d'arreu d'Europa, amb més de 100.000 experts en aliments.

Entre els reptes de futur, Martín destaca que «els recursos per alimentar la població mundial estan disminuint considerablement i hi haurà una escassetat crítica de materials bàsics. Si no actuem de manera ràpida i eficaç, no tindrem prou menjar en pocs anys». Olga Martín defensa que, per tot plegat, «la seguretat alimentària, la nutrició i la sostenibilitat són de gran interès per a tota la societat». En aquest sentit, creu que l'EFFoST ha d'assessorar les autoritats i «promoure la presa de decisions basada en l'evidència científica per assegurar un accés adequat als aliments per a tothom en les generacions actuals i futures».


Comentaris

envia el comentari