Catalunya Diari

El 'Juga-hi!' de la Fecoll recollirà joguines noves per Creu Roja

La Federació, tot i suspendre les activitats de caràcter popular com ara el Tronc de Nadal o la torronada, prioritzarà les accions solidàries

Part del cartell de la Fecoll en col·laboració amb la Creu Roja de Lleida
El 'Juga-hi!' de la Fecoll recollirà joguines noves per Creu Roja | LleidaDiari.cat

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) llança la iniciativa 'Juga-hi! Porta una joguina nova a la Fecoll', fent una crida a les colles de l'Aplec a col·laborar amb la campanya de joguines de Creu Roja.

La col·laboració entre ambdues entitats és habitual, també en altres activitats, i "enguany, més que mai, cal redoblar esforços per incrementar la cinquantena de joguines que normalment cedim a l'entitat. Està sent un any molt complicat i molt especialment per als col·lectius més vulnerables, sobre els que la pandèmia està exercint una pressió insostenible", ha dit Ferran Perdrix, president de la Fecoll.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Així doncs, la Federació pretén que el 'Juga-hi!' sensibilitzi les colles i s'organitzin per fer compres col·lectives i «poder garantir que, aquest Nadal, cap nen i nena de Lleida es quedi sense joguina». La joguina ha de ser nova, educativa, no sexista, no bèl·lica i cooperativa, i cal portar-la a la Fecoll (C/Obrador 2, Lleida). L'horari de recepció, és de dilluns a divendres, de 9 a 16 hores (excepte festius), fins al 14 de desembre.

Suspeses les activitats nadalenques amb públic

La crisi sanitària ha abocat la Fecoll a prendre altres decisions com la suspensió de les activitats de caràcter popular, amb públic com ara el 'Tronc de Nadal' o la 'Torronada'. La prudència i les la Fecoll), els Aplec de maig i de tardor, i Cervisia Lleida.

«Aquesta situació és summament complexa per una entitat que suma 107 colles i més de 135.000 collistes. La socialització és intrínseca a la nostra activitat i estem parlant d'esdeveniments de caràcter multitudinari. Des de la Fecoll estem fent tot el possible perquè aquesta època no ens passi factura com a 'família' i he d'agrair molt especialment a les colles, l'esforç que han fet per adaptar-se a la situació i la bona acollida que han dispensat a iniciatives com #aplecacasa. Aquesta sintonia és la que ens fa especialment valuosos per tirar endavant altres iniciatives solidàries, molt més necessàries ara mateix», ha explicat Perdrix.


Comentaris

envia el comentari