Catalunya Diari

La Junta Electoral dona 24 hores per retirar els llaços grocs de la Paeria

Ciutadans va presentar una denúncia davant l'«incompliment del principi de neutralitat de les administracions públiques»

Imatge dels llaços grocs i símbols independetistes
Imatge dels llaços grocs i símbols independetistes que pengen de la façana de l'Ajuntament de Lleida | LleidaDiari.cat

La Junta Electoral de Lleida ha donat un termini de 24 hores per retirar els llaços grocs i els símbols independentistes de la façana de l'Ajuntament de Lleida, que tenen penjats a l'exterior dels seus despatxos diferents grups municipals. Així ho han explicat des del grup municipal de Ciutadans, després de rebre la resposta a la denúncia que la formació va interposar davant la Junta Electoral.

Per la portaveu de Cs a l'Ajuntament, Ángeles Ribes, «la Paeria no pot ser utilitzada com a instrument de propaganda política» i, a més, considera que «amb aquesta simbologia separatista s'està vulnerant el principi de neutralitat de l'administració pública, i donant a entendre que els ajuntaments i la resta d'institucions només serveixen als ciutadans que siguin d'una ideologia determinada».

Si no els retiren immediatament, es podrà imposar una sanció de multa

Ribes ha concretat que la petició de la Junta Electoral fa referència «als llaços grocs i als símbols separatistes que tenen els grups del Comú de Lleida, CiU, ERC-Avancem i la Crida-CUP penjats a les finestres dels seus despatxos que donen a l'exterior i que afecten la façana de la Paeria» . «Si no els retiren immediatament, la Junta Electoral podrà imposar una sanció de multa, sense perjudici de possibles responsabilitats penals», ha advertit la portaveu del grup de Cs a la Paeria.

Ángeles Ribes ha remarcat que la Junta Electoral ha donat la raó al grup municipal de Ciutadans «perquè els símbols partidistes no poden ser admesos en les institucions públiques, que serveixen a tots els ciutadans, amb independència del que pensin». Així mateix, ha reiterat que la «neutralitat de les institucions públiques s'ha de respectar sempre, no només en període electoral».

C's a Lleida ja s'havia queixat pels llaços a la Diputació

«Exigim la retirada immediata dels llaços grocs penjats al balcó de la Diputació de Lleida». Així ho va dir la diputada provincial de Ciutadans(Cs) de la Diputació de Lleida, Ángeles Ribes, després que la vicepresidenta de la Diputació, Rosa Pujol, i el portaveu d'ERC, Jaume Gilabert, col·loquessin dos llaços grocs al balcó de Presidència del Palau de la Diputació de Lleida el passat dimarts 12 de febrer. 

«Són símbols partidistes que no ens representen a tots els veïns i que no poden ser admesos en les institucions públiques», ha manifestat Ribes. Per això, va anunciar que el grup de Cs va presentar un escrit al Registre de la Diputació exigint a la Presidència a què «retiri aquests llaços grocs de la façana de la Diputació».


Comentaris

envia el comentari