Catalunya Diari

Justícia instal·larà més càmeres a les presons antigues

Justícia instal·larà més càmeres a les presons antigues| Text i fotografia: ACN

 

La Conselleria de Justícia té previst, "en la mesura que la disponibilitat pressupostària ho permeti", implantar nous sistemes de videovigilància a les presons construïdes abans del 2008, per equiparar-les als últims centres oberts, com el de Joves, Lledoners, Figueres i Tarragona. 

Així, la primera actuació serà instal·lar càmeres a les cel·les on s'apliquen aïllaments provisionals, complementant les que ja estan presents a les cel·les on s'apliquen contencions. També s'instal·laran càmeres a totes les sales d'escorcoll, que, per raons de seguretat, tindran un sistema d'encriptació d'imatges per preservar la intimitat dels interns. Les noves càmeres s'instal·laran a tots els centres oberts abans del 2008: Brians 1 i 2, Quatre Camins, Ponent, Model i la presó de dones de Wad-Ras.
 
Així ho ha explicat el conseller de Justícia, Carles Mundó, en dos respostes parlamentàries per escrit a preguntes del diputat de CSQP Joan Giner. Mundó ha afegit que totes les presons tenen videovigilància a les cel·les de contenció, patis i perímetres de seguretat.
 
Els centres penitenciaris més moderns estan dotats d’un sistema de videovigilància que permet la monitorització i enregistrament de tots els espais de vida dels interns, excepte les zones de cel·les, sales de comunicació íntimes, consultes mèdiques, i serveis, per preservar la intimitat dels interns. També, i seguint protocols de seguretat, hi ha sistema de videovigilància als Centres de Control Interior i Perimetral. A més a més, en els centres penitenciaris de Puig de les Basses i de Mas d’Enric disposen de càmera de vigilància amb encriptació de imatges a les sales d’escorcoll.


Comentaris

envia el comentari