Catalunya Diari

Justícia posa en marxa un nou jutjat de família a Lleida

El nou òrgan suposarà la incorporació de vuit professionals i comptarà també amb un jutge i un lletrat

Pla general de l'edifici dels jutjats de Lleida
Pla general de l'edifici dels jutjats de Lleida | LleidaDiari.cat

El Departament de Justícia posarà en marxa el dia 1 d'octubre un nou jutjat de família a Lleida, el Jutjat de Primera Instància número 9 de la capital del Segrià. Suposarà la incorporació de vuit professionals (quatre tramitadors, tres gestors judicials i un auxili judicial).

A banda, aquest segon jutjat de família de Lleida comptarà amb un jutge i un lletrat, que depenen del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Ministeri de Justícia, respectivament. Justícia ha invertit en la posada en marxa del nou òrgan judicial gairebé 50.000 euros en l'adequació de l'espai i la dotació del mobiliari. 

Ha estrenat enguany set sales de vista i un nou arxiu judicial

El nou jutjat està ubicat al Canyeret, a l'edifici judicial de Lleida. La seu judicial també ha estrenat enguany set sales de vista i un nou arxiu judicial. El jutjat, ubicat a l'edifici judicial de Lleida, estarà especialitzat en l'àmbit de la família i, per tant, tractarà casos relacionats amb els matrimonis, les separacions, els divorcis, les filiacions i les adopcions. Decidirà també sobre les tuteles, els internaments i les incapacitacions de persones. Amb la posada en marxa d'aquest nou òrgan judicial, Lleida disposarà de dos jutjats dedicats a la família.

Incorporació de vuit nous professionals

El Departament de Justícia incorpora vuit professionals al nou jutjat, però el nou òrgan comptarà també amb un jutge i un lletrat, que depenen del CGPJ i del Ministeri de Justícia, respectivament. El partit judicial de Lleida dona servei a 65 municipis: uns 36 del Segrià, 8 que pertanyen al Pla d'Urgell i a tots els municipis de les Garrigues, amb una població total de més de 238.000 habitants.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari