La jutgessa Lamela reclama informació sobre els comptes bancaris de l'ANC i Òmnium

De moment, Lamela no esmenta que es bloquegin els comptes
Una persona aixecant un dels cartells demanant la llibertat de Sánchez i Cuixart | Catalunyadiari.cat

La jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha reclamat informació financera determinada sobre els comptes bancaris de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, contra els presidents de les quals, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament, va dictar presó provisional aquesta setmana, segons han informat fonts jurídiques. La titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3 investiga la causa per sedició pels incidents que van tenir lloc a Barcelona els dies 20 i 21 de setembre i en la qual estan imputats el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i la intendent Teresa Laplana, a més de Sànchez i Cuixart. 

En el marc d'aquesta investigació, la Fiscalia de l'Audiència Nacional va sol·licitar a la magistrada que ordenés investigar els comptes de les dues entitats sobiranistes i Lamela va dictar una interlocutòria autoritzant-ho, la qual cosa va ser recorreguda per les defenses de Sánchez i Cuixart i que ara ha sigut rebutjada. La investigació dels comptes d'ANC i d'Òmnium Cultural també va ser sol·licitada prèviament per la Guàrdia Civil, que a l'atestat incorporat a la causa en la qual relatava els fets que van tenir lloc el 20 i el 21 de setembre demanava a la jutgessa que ordenés recaptar informació sobre els comptes i els productes bancaris i financers «amb la finalitat de sol·licitar-ne el bloqueig».
 

La interlocutòria de Lamela en el qual ordena recaptar informació sobre els comptes i productes bancaris d'ANC i d'Òmnium Cultural de moment no esmenta res relatiu al bloqueig d'aquests, sinó que es limita a instar al fet que es recapti informació, han explicat les fonts. D'altra banda, la jutgessa també ha rebutjat un recurs de reforma presentat per les defenses de Sánchez i Cuixart contra la incorporació de l'atestat de la Guàrdia Civil a la causa de sedició.Comentaris

envia el comentari