Catalunya Diari

JxCat reclama a l'Estat vacunar a tots els treballadors de la fruita a Ponent

Mayte Rivero pregunta sobre les mesures previstes per dur a terme la vacunació a temporers i residents a Lleida

La senadora de JxCat Mayte Rivero ha reclamat aquest dimecres la vacunació "efectiva i integral" de totes les persones que treballaran a la campanya de la fruita a Ponent, una vegada s'hagi garantit la vacunació de totes les persones grans o persones de risc.

Ho ha fet a través d'una pregunta registrada a la cambra en què ha demanat explicacions al govern espanyol sobre les mesures previstes per dur a terme la vacunació dels temporers i de les persones residents a Lleida. Rivero ha dit que l'objectiu de la petició és evitar que es pugui la situació de l'estiu passat que va comportar el confinament de Lleida i el Baix Segre.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Rivero ha detallat la situació excepcional que viu Ponent durant la campanya, en què "s'ha d'abordar un augment significatiu de la població, que creix entre 30.000 i 45.000 persones que arriben en municipis molt petits i de forma simultània". La senadora ha destacat el gran pes de la indústria agroalimentària i el seu paper "cabdal" per al subministrament d'aliments, la sostenibilitat de població en el medi rural i la contribució al PIB.

Pla mitjà de la senadora de JxCat Mayte Rivero, en una imatge d'arxiu
JxCat reclama a l'Estat vacunar a tots els treballadors de la fruita a Ponent | LleidaDiari.cat

Vacunes per als temporers i per als residents

El Ministeri de Sanitat va anunciar que valoraria la vacunació de les persones temporeres i, en aquest sentit, Rivero ha volgut recordar la presència, entre aquests treballadors de la fruita, de persones que no es troben en una situació legal al país i que, per tant, no es tenen en compte al pla de vacunació. En aquest sentit, considera que també cal garantir la vacunació de les persones residents, de forma paral·lela, per tal que sigui efectiva.

"Volem seguretat pels que venen i seguretat pels que hi són" ha dit la senadora de JxCat. Al mateix temps, Rivero també s'ha mostrat disconforme amb les declaracions de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en afirmar que no es farien excepcions en el pla de vacunació més enllà dels repartiments que es fan segons els acords del Consell Interterritorial de Salut. Així, ha instat Darias a elaborar un pla que no només tingui en compte l'edat com a variable.


Comentaris

envia el comentari