La 62a Fira de Sant Miquel creix en superfície i expositors i assoleix la plena ocupació del recinte

La 62a Fira de Sant Miquel creix en superfície i expositors i assoleix la plena ocupació del recinte| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La 62a edició de la Fira de Sant Miquel Saló Nacional de la Maquinària Agrícola i la 31a edició d’Eurofruit, que se celebraran del 29 de setembre al 2 d’octubre, presenten enguany rècords en molts aspectes, com l’augment de l’àrea bruta d’exposició fins aconseguir el rècord de 74.000 metres quadrats.

L’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fira, Àngel Ros, ha presidit aquest dimecres la presentació de la 62a edició del certamen, que serà inaugurat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el dia 30 de setembre. La clausura la farà la Ministra en funcions d’Agricultura Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina.
 
En la presentació el president del Patronat de Fira de Lleida ha posat de manifest que aquesta edició presenta una Fira que assoleix rècords amb molts aspectes com l’augment de l’àrea bruta d’exposició fins aconseguir el rècord de 74.000 m2 (un creixement del 15% i 10.000 m2 més que l’edició anterior), l’increment del 3% del nombre d’expositors directes, fins a un total de 336 (11 més que l’any passat), i la consolidació dels sectors de la maquinària agrícola, la maquinària industrial, l’automoció, els tractors i l’agricultura de precisió, amb un augment dels metres quadrats. El paer en cap ha destacat que creu que “marcarà una tendència positiva i és un bon indicador de l’esperada recuperació de l’economia”. El paer en cap també ha posat de relleu que cada cop hi ha més presència d’empreses vinculades a les noves tecnologies i a l’agricultura de precisió. 
 
En la 62 edició de la Fira de Sant Miquel destaca també l’aposta per la internacionalització dels esdeveniments, amb la presència de més expositors estrangers procedents d’Itàlia, França, Portugal, el Regne Unit, Holanda i Alemanya.
 
Zona de Drons
Entre les característiques de la Fira d’aquest any destaca la Zona de Drons 'Lleidadron Arena', que tindrà una nova ubicació i serà especialment espectacular la zona de vols, protegida amb una gran xarxa de seguretat que delimitarà una gran espai de 5.000 metres cúbics, i que recrearà una explotació agrícola (amb diversos tipus de plantes), on les empreses faran demostracions contínues de vol de drons, captura de dades i elaboració d’informes destinats als visitants professionals (agricultors) interessats en el tema.
 
També hi ha un increment d’expositors d’empreses de reg i dels productors agroalimentaris de proximitat, que passen de 4 a 10. A més, cal remarcar l’increment d’empreses d’agricultura de precisió com ara software de recollida de dades climàtiques del camp per a la prevenció de plagues i malalties al camp o l’aplicació per la gestió d’explotacions agràries.
 
Entre les activitats paral·leles cal fer esment del workshop de la fruita dolça 'Cercant equilibris. Innovació, competitivitat, internacionalització', que organitza Afrucat, Agroprés, ETSEA, ICEA, BusinessAGRO, e-Comercio Agrario i Sieteagromarketing.com. A més, hi haurà la jornada tècnica 'Plan Star Olivar', organitzada per Eumedia i Vida Rural; les càpsules del DARP, mini-sessions informatives sobre temes estratègics per al sector agroalimentari, i la jornada tècnica de 'L’Horta de Lleida: emprenedoria, activitat agrària i alimentació', organitzada per l’Ajuntament de Lleida.
 
Increment d'expositors
En el decurs de la presentació, Joan Simó, president de la Cambra de Comerç de Lleida i de la Comissió Delegada de Fira de Lleida, també ha posat l’accent en l’increment d’expositors i la presència d’empreses dedicades a la venda de tractors. Per la seva banda, el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha anunciat que “el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació tornarà a disposar d’un estand, amb la voluntat que sigui un espai de trobada, de coneixement i d’intercanvi d’informació sobre les noves tecnologies i les tendències en el món agrícola i ramader, vinculades a l’aigua, els nous cultius o el tractament integral de dejeccions ramaderes”. Enric Mir, diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, ha comentat que “els dos certàmens es presenten amb unes perspectives excel·lents” i ha destacat “l’increment de 4 a 10 del nombre dels productors agroalimentaris de proximitat que seran presents en una fira que és un aparador estratègic per projectar-se a l’exterior”.
 
Finalment, Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha mostrat la seva satisfacció per la bona resposta dels empresaris, que s’ha notat en el positiu dinamisme de contractació i en el rècord de metres d’exposició, i ha insistit en el fet que la Fira de Sant Miquel-Eurofruit té com a una dels seus grans objectius la internacionalització. Oró també ha dit que s’espera mantenir o augmentar els 150.000 visitants registrats en l’edició del 2015.
 
Quant al programa d’activitats paral·leles, un dels principals valors afegits de la Fira Agrària de Sant Miquel, oferirà 60 propostes, incloses jornades tècniques, conferències, presentacions, demostracions, reunions professionals i les demostracions de productes i aliments del congrés 'Aliments del territori i tu'.Comentaris

envia el comentari