Catalunya Diari

La Biblioteca pública de Lleida clou la temporada de l''Hora del conte' amb el 'Conte de lo Marraco'

La Biblioteca pública de Lleida clou la temporada de l''Hora del conte' amb el 'Conte de lo Marraco'| Redacció - Fotografia: Biblioteca Pública de Lleida

 Una vegada més aquesta activitat destinada al públic infantil ha tingut un notable èxit de participació, havent-se consolidat ja com l’activitat cultural i de promoció del llibre més arrelada d’aquest equipament cultural, juntament amb els Grups de Lectura. Les sessions es van iniciar el dimarts 19 d’octubre de 2011, amb la mateixa contantes que les clou, la Meritxell Morera i retornaran també el proper octubre.  Durant aquests vuit mesos s’han realitzat un total de 24 sessions de l’'Hora del Conte', protagonitzades en la seva majoria per alumnes de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida, mitjançant un conveni de col·laboració de la Biblioteca amb la UdL. Així, prop d’un centenar d’alumnes han contat i també representant, un centenar de contes i narracions infantils i juvenils.  També han participat en les sessions diversos contacontes ja professionals, la majoria d’ells professors o educadors. És el cas de la mateixa Meritxell Morera o Ivan Rabasa. En total s’han contat o escenificat 98 contes, en la seva majoria tradicionals i populars de casa nostra com El Patufet, La caputxeta vermella, Els tres porquets, La rínxols d’or, La Blancaneus o més actuals com El regal, la bruixa coloraina, el gat sol o sopa de carabassa.
 
El públic assistent a les sessions, amb una mitja de 90 persones per les 24 sessions realitzades i un total de 2.160 assistents, ha omplert de gom a gom la sala d’actes de la Biblioteca tots els dimarts dels curs al llarg de tota la temporada. La Biblioteca ha consolidat aquesta activitat, alhora que pretén potenciar-la amb noves iniciatives en el proper curs.


Comentaris

envia el comentari