Catalunya Diari

La Cambra de Lleida tramita el certificat digital de les empreses

La Cambra de Lleida tramita el certificat digital de les empreses| Redacció - Fotografia: Cambra de Comerç de Lleida

 Les firmes han de disposar obligatòriament d’aquesta autentificació per fer molts tràmits amb l’administració central, l’autonòmica i, en alguns casos, amb la local. Durant l’any 2013 la Seguretat Social avisarà a les empreses que les notificacions es rebran obligatòriament de manera telemàtica per mitjà de la Direcció Electrònica Habilitada (DEH) i per consultar-les caldrà tenir un certificat digital, que també proporciona la Cambra. 
 
Les empreses que encara no disposin del certificat digital el poden adquirir de manera ràpida i senzilla, sol·licitant-lo a través del web www.camerfirma.com. A continuació, l’empresa rebrà un correu electrònic amb la documentació necessària per a la tramitació i, finalment, podrà acreditar-se a la Cambra de Comerç de Lleida i finalitzar el tràmit. 
 
Amb el sistema de notificacions telemàtiques a les empreses, es produirà un gran estalvi de costos a les empreses, es reduiran els terminis de tramitació i la gestió dels expedients per part de l’Administració serà més dinàmica, ja que desapareixeran els retards ocasionats pel correu postal i les publicacions en butlletins oficials.
 
La nova normativa, pendent de desenvolupament, obliga les empreses a estar subjectes a aquestes notificacions. Les firmes reben la comunicació per via postal, i la seva aplicació és efectiva un mes després de la recepció.
 
El certificat digital pot utilitzar-se per a tràmits fiscals com ara ingressos a compte de societats, retencions, presentació de comptes anuals, declaracions trimestrals de l'IRPF i tot tipus de notificacions telemàtiques.Comentaris

envia el comentari