Catalunya Diari

La CGT denuncia el mal estat de l'edifici dels sindicats a Lleida

Ascensors que s'avarien sovint i filtracions d'aigua quan plou per la manca d'aïllament de la façana, són algunes de les queixes

L'exterior de l'edifici dels sindicats de Lleida | LleidaDiari.cat

La CGT de Lleida ha denunciat aquest dilluns l'estat de deteriorament de l'edifici dels sindicats de la capital del Segrià com a conseqüència de la «deixadesa institucional», que aboca les instal·lacions «a una situació de perill i fins i tot d'insalubritat». Ascensors que s'avarien sovint; filtracions d'aigua quan plou per la manca d'aïllament de la façana - que és d'aminat-; obsolescència dels aparells de climatització; sortides d'emergència «no homologades»; manca d'aigua als serveis, o el mal estat de l'estació elèctrica del soterrani, són algunes de les deficiències que pateix l'edifici –que data del 1970-, segons posen en relleu des del sindicat. Per això, des de la CGT de Lleida reclamen que des del Ministeri d'Ocupació Seguretat Social –propietari de l'immoble- se'ls cedeixi alguns dels locals en desús que l'administració de l'Estat té a Lleida i, en cas contrari, no descarten deixar les instal·lacions abans de finals d'any. Davant aquesta situació, CCOO de les Terres de Lleida va optar per abandonar l'edifici i traslladar-se a una nova seu de lloguer, mentre la UGT també està valorant marxar de l'immoble.

  

  

El secretari general de la CGT de Lleida, Javi López, ha qualificat «d'insuportable» la situació que viuen per l'estat de deteriorament de l'edifici sindical i ha explicat que «les solucions que ens donen són a llarg termini», ja que «no ens ofereixen una alternativa fins que hagin venut l'edifici». Mentre això no succeeixi, «volen fer una inversió milionària a l'edifici, cosa que considerem que seria llençar els diners de tots i que no és l'alternativa, tractant-se d'un edifici ruïnós que a la llarga ha d'anar a terra».

Des de la CGT reclamen una solució «contundent i ràpida» i, en aquest sentit, plantegen que l'administració de l'Estat els cedeixi algun dels «tres o quatre» locals que té en desús a la ciutat de Lleida, malgrat asseguren que en cap de les reunions mantingudes «se'ns ha posat sobre la taula». Així mateix, lamenten que des de la subdelegació del govern espanyol a Lleida no se'ls hagi entregat l'estudi que van fer uns arquitectes sobre l'estat de l'immoble. López denuncia la manca d'actuacions de manteniment a l'edifici i explica que els tècnics els han dit en diverses ocasions que els ascensors «no haurien d'estar funcionant», també denuncia la presència d'animat a la façana i a la coberta i qüestiona l'operativitat de les sortides d'emergència. 

La responsable de la CGT de Lleida, Anna Campanera, mostra les aixetes del lavabo de dones que no funcionen | LleidaDiari.cat

 

Per una banda, hi ha una escala de caragol en un edifici de deu plantes «que no compleix cap normativa» i, l'altra, que consisteix en un tub pel qual s'hauria de llençar la gent en cas d'emergència i «que no s'ha provat des que es va construir l'edifici», segons Anna Campanera, responsable de les seccions sindicals de la CGT de Lleida. Filtracions d'aigua, el mal funcionament dels aparells de climatització o l'estat que presenta l'estació elèctrica del soterrani, són altres dels problemes que pateix l'edifici.

Davant aquesta situació, la CGT de Lleida entenen que si l'administració de l'Estat «no fa un pas, doncs l'haurem de fer nosaltres». De fet, des del sindicat ja fa uns dos anys que estan mirant locals de lloguer perquè «pensem que la nostra estada a l'edifici ja s'acaba» i «la nostra voluntat és no arribar a l'hivern en aquest espai», tot i que la decisió definitiva l'hauran de prendre abans en assemblea. D'altra banda, Campanera remarca que a l'immoble «tenim un patrimoni sindical acumulat que ens pertany com a sindicats històrics i no podem renunciar a ell i, per tant, ha de ser l'administració qui ens doni una solució».

Cal recordar que l'administració de L'estat i l'Ajuntament de Lleida van signar el 2009 un acord per a la permuta d'aquest edifici amb un solar municipal a la zona de Copa d'Or, on havia de construir-se la nova seu dels sindicats, però finalment el projecte no es va acabar materialitzant com a conseqüència de la crisi.

Estat que presenta el lavabo d'homes del local que la CGT té a l'edifici dels sindicats de Lleida | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari