Catalunya Diari

La CGT denuncia el tancament de plantes i la falta de llits a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida

La CGT assegura que aquesta situació és conseqüència de les retallades i d'«una mala gestió dels gerents hospitalaris que tenen com a única missió que la despesa sigui la mínima»

L'Hospital Arnau de Vilanova | LleidaDiari.cat

La CGT de Lleida ha denunciat aquest dijous la situació que viu l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida a conseqüència de les retallades sofertes en el sistema de sanitat. Segons el sindicat, la planta d'otorinolaringologia es troba tancada durant tot l'any i la de pediatria des del mes de juliol. Per la seva banda, la d'urologia està tancada des de l'1 d'agost i, tal com explica la CGT, «davant l'elevada demanda, l'hospital s'ha vist obligat a obrir-la de nou abans de la data prevista, el 16 de setembre». En el cas de l'àrea de traumatologia, el sindicat assegura que «la direcció està bloquejant llits per intentar tancar una de les ales». Així mateix, la CGT denuncia el «col·lapse» d'urgències on «s'estan doblant amb dos llits uns boxes que no estan prou preparats amb oxigen per atendre tots els pacients».

  

Aquesta situació es tradueix, segons el sindicat, en què les mares no tinguin habitació lliure a la planta de maternoinfantil i s'hagin de quedar a quiròfan. De la mateixa manera, el tancament de la planta de pediatria obliga que aquests pacients s'ingressin en habitacions individuals que haurien de ser per a les dones que acaben de donar a llum. La CGT assegura que aquesta situació és conseqüència de les retallades i d'«una mala gestió dels gerents hospitalaris que tenen com a única missió que la despesa sigui la mínima i no pensen en l'obligació de les administracions públiques de donar un bon servei als ciutadans». Finalment, el sindicat denuncia que el tancament de plantes també comporta que pacients amb diferents malalties estiguin junts en plantes que no els corresponen. «La situació que es viu a l'hospital és una vergonya per a la ciutadania», conclouen des de la CGT.


Comentaris

envia el comentari