Catalunya Diari

La ciència pren els carrers del centre de Lleida

La ciència pren els carrers del centre de Lleida| Redacció - Fotografia: Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques

 La tinenta d’alcalde i responsable de cultura, Montse Parra, ha remarcat durant la presentació de l’activitat que la ciència també és cultura, i forma part molt important del desenvolupament integral de la persona. L’Ajuntament de Lleida col·labora des dels inicis en aquesta iniciativa, que enguany celebra la 7a edició. El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, ha destacat, d’una banda, la gran mobilització que té lloc durant els dies de Ciència al Carrer i, de l’altra, la importància de fomentar l’esperit i les vocacions científiques. La presentació del certamen també ha anat a càrrec de la directora de cultura científica i d’innovació del Ministeri d’Economia i Competitivitat, Rosa Capeáns, i la directora del Caixa Fòrum, Mercè Freixanet.
 
Els actes, que se celebraran en diferents espais a l’entorn de l’avinguda de Blondel, començaran aquest dimarts dia 22 de maig amb el Movilab, un laboratori mòbil de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia (FECYT) que ofereix diversos tallers sobre la llum i l’aigua, el microscopi, o les molècules de l’aigua, i continuaran el 24 de maig amb una visita guiada al Castell de Templers i observació del cel nocturn, a càrrec de José Manuel Pérez Redondo i els alumnes de l’Institut d’Alcarràs.
 
El plat fort d’aquesta cita amb la ciència, però, tindrà lloc el proper dia 25 de maig. Una setantena de punts d’exposició i activitats científiques diverses ompliran l’avinguda Blondel, la Fundació La Caixa, la plaça de les Comèdies, el carrer Major i el pati de l’IEI, tot intentant fomentar la curiositat, l’esperit crític i les vocacions científiques. Hi haurà experiments, observació astronòmica, robots, llibres de divulgació científica, tallers de construcció a gran escala, jocs de ciència i mini-presentacions a l’àgora de la ciència.


Comentaris

envia el comentari