Catalunya Diari

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida passarà de tenir 4 treballadors a 1

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida passarà de tenir 4 treballadors a 1| Redacció - Fotografia: Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

 Els incompliments dels compromisos contrets per la Generalitat a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), "ens obliguen, per responsabilitat, a prendre aquesta mesura", expliquen des de la Coordinadora. A data d’avui, aquesta no ha rebut ni un euro dels 119.000 que consten al conveni 2012. Per aquest motiu, la Coordinadora ha hagut de funcionar durant tot el 2012 i el que portem de 2013 sense rebre cap ingrés de l’ACCD. Cal remarcar, a més, que hi havia el compromís signat de fer-ho a la bestreta, o sigui, avançant els diners abans de la realització de l’activitat. "Tot i això, amb l’austeritat que sempre ha marcat la nostra trajectòria i fent mans i mànigues, hem impulsat a les comarques de Lleida en els darrers anys en línies com la participació, la comunicació i difusió, la sensibilització i el suport a les entitats", afirmen.
 
L’incompliment de l’ACCD esdevé encara més greu si tenim en compte que el conveni amb la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida representa l’única partida que destina a les nostres comarques, en concepte de "suport a les capacitats". Un "suport" que, per ara, han perdut i obliga a replantejar la tasca que, des del 1994 i al costat de tantes entitats i moviments socials, han empès sota el paraigua de la Coordinadora.
 
Segons expliquen, "hem comprovat que no es pot confiar en els compromisos dels poders públics. Però, lluny d’ensorrar el projecte de la Coordinadora, estem convençudes que aquesta constatació ens farà créixer. Perquè perdem suport institucional, però ens queda el bagatge més important, la ciutadania. Fet aquest pas enrera, en podrem seguir fent molts més endavant, si cap encara amb menys lligams. Ens podran deixar sense finançament públic, però l’energia i el caliu ciutadà no només els mantenim intactes, sinó que van a més".
 
I afegeixen: "Amb aquests ingredients, i amb el necessari suport de les empreses del territori, tenim la base necessària per reinventar-nos, enfortir-nos, i seguir aportant el nostre gra de sorra perquè la sinèrgia, la suma i el treball en xarxa, ens permeti acabar amb l’atropellament als drets socials que estem patint aquí i arreu".


Comentaris

envia el comentari