Catalunya Diari

La Creu Roja ha atès una desena de persones grans maltractades a la ciutat de Lleida des de principis d'any

El voluntariat de l'organització ha transmès consells de seguretat i prevenció a més de 200 persones mitjançant una campanya telefònica dissenyada per aquest fi

La Creu Roja vetlla per les persones grans maltractades | Cedida

La Creu Roja de Lleida ha atès des del passat mes de gener de manera directa a deu persones majors de 65 anys que pateixen, han patit o tenen especial risc de patir situacions d'abús, negligència o maltractament. Paral·lelament, el voluntariat de l'organització, ha transmès consells de seguretat i prevenció a més de 200 persones mitjançant una campanya telefònica dissenyada per aquest fi. Les persones grans constitueixen un dels sectors de la població prioritaris per a Creu Roja que cada any atén prop de 250.000 persones grans a través de diferents projectes a tot l'estat espanyol. En el cas de Lleida, l'entitat ha atès més de 21.600 persones grans durant el 2016. Aquest dijous 15 de juny és el Dia Mundial de la presa de consciència de l'abús i el maltracte a la vellesa.

  

Per això, és port a terme una tasca d'informació, suport, capacitació i sensibilització, en què el treball en xarxa i coordinat amb altres agents socials i policials és fonamental. Totes les activitats es duen a terme situant a la persona al centre de la intervenció, partint de les seves fortaleses i debilitats, apoderant com a protagonistes del seu propi canvi.

El passat mes de juny l'organització va celebrar una jornada sobre aquesta temàtica inaugurada per Carmen Balfagón Lloreda, directora general de l'IMSERSO i Javier Senent Garcia, president de Creu Roja Espanyola. L'objectiu d'aquest esdeveniment va ser visibilitzar la problemàtica del maltractament a la gent gran a casa nostra, compartir iniciatives i estratègies noves per a la detecció, intervenció i protecció, promoure la coordinació, el treball en equip i el coneixement compartit entre les diferents entitats que es dediquen a la protecció a la gent gran i promoure la cultura de Bon Tracte a la gent gran, entre d'altres.

El maltractament de la gent gran és una problemàtica social que afecta la salut i els drets humans de milions de persones grans a tot el món. Es tracta per tant d'un assumpte que mereix l'atenció i resposta de tota la societat, per promoure una convivència en què no hi hagi aquest tipus de violència. Segons l'ONU, la població mundial de les persones de 60 anys o més serà el doble, de 542 milions el 1995 al voltant de 1.200 milions el 2025. S'estima que entre el 4% i el 6% de la gent gran de tot el món han patit alguna forma d'abús i maltractament.


Comentaris

envia el comentari