Catalunya Diari

La Crida-CUP celebra un ple popular a la Plaça Paeria

La Crida-CUP celebra un ple popular a la Plaça Paeria| Redacció - Fotografia: Crida per Lleida

 

La Crida per Lleida-CUP ha dut a terme aquest dimecres un ple popular, obert a tots els lleidatans, a la Plaça Paeria.  'acte ha tingut com a objectiu posar en comú els temes que es tractaran en el ple municipal, que tindrà lloc el proper divendres, per tal de reflexionar i debatre sobre aquests afers d'interès públic.

En el ple popular, membres de la Crida-CUP han exposat alguns dels temes del ple institucional i, posteriorment, s'ha obert un debat entorn a les esmenes presentades pel propi grup, així com també al voltant de propostes d'altres forces polítiques i entitats.
 
Així, i a tall d'exemple, les persones assistents han expressat les seves opinions envers la moció presentada per la Crida-CUP a través de la qual la formació vol crear un grup d'estudi per avaluar els serveis públics externalitzats.  També s'ha debatut entorn la proposta en defensa del marc legal que empara l'ús del català a la Paeria, presentada per Òmnium i la Plataforma per la Llengua, i a la qual la Crida hi dóna suport.
 
L'agrupació municipal considera que els plens populars són una eina útil al servei de la participació democràtica en els afers públics de la ciutat i compleixen amb l'objectiu d'apropar la política municipal a les veïnes i veïns de Lleida, per tal que es deixi de veure la gestió institucional com quelcom allunyat de la ciutadania.
 
La Crida per Lleida-CUP té la intenció de repetir l'experiència i celebrar un ple popular pocs dies abans de cada ple municipal.


Comentaris

envia el comentari