Catalunya Diari

La Crida demana explicacions sobre una presumpta discriminació al Club de Tir amb Arc de Pardinyes

Participants amb discapacitat física van tenir problemes per accedir a les instal·lacions

La Crida per Lleida – CUP ha preguntat a la regidoria d'Esports sobre un presumpte episodi de discriminació a uns arquers amb discapacitat física al Club Tir amb Arc Pardinyes durant el 68è Campionat de Catalunya, el 4 de juny. El Club Tir amb Arc Olesa va publicar una notícia al seu lloc web sobre l'actitud discriminatòria del president del club de Pardinyes, Josep Brocal, cap a uns arquers d'Olesa amb discapacitat física que necessitaven recursos d'accessibilitat a les instal·lacions. El president hauria posat problemes i els va menystenir amb paraules com «no es fa res, si voleu us ajudem a entrar i si no, marxeu» o «que voleu més drets que ningú» pel fet de reclamar un accés segur a les instal·lacions del Club Tir amb Arc Pardinyes amb les seves cadires de rodes durant la celebració, el passat 4 de juny, del 68è Campionat de Catalunya i 20è en Arc Adaptat. La Federació Catalana de Tir amb Arc ha obert un expedient informatiu al Club lleidatà arran de la denúncia presentada pel Club Tir amb Arc Olesa de Montserrat. Les instal·lacions que utilitza el Club Tir amb Arc Pardinyes són municipals, fruit d'un conveni amb l'Ajuntament de Lleida (2009 – 2034).

La Crida per Lleida ha demanat explicacions a la regidoria d'Esports sobre si ha obert una investigació dels fets denunciats, si coneixia abans les condicions de difícil accés per a persones amb mobilitat reduïda al camp de Pardinyes i si va donar instruccions de millora al club. A més, exigeix a Montserrat Parra que expliqui perquè el Club Tir amb Arc Pardinyes no va complir amb les seves obligacions socials, a més de la possibilitat de rescindir el conveni amb l'entitat segons el que es derivi de l'expedient de la Federació Catalana.

La Clàusula Segona d'aquest Conveni especifica: «Les condicions generals d'ús de les instal·lacions seran fixades per l'Ajuntament de Lleida mitjançant les instruccions corresponents; és responsabilitat del Club Tir amb Arc Pardinyes vetllar pel correcte compliment d'aquestes instruccions i de totes les normes d'obligat compliment per aquest tipus d'instal·lacions». La Clàusula Cinquena diu: «El Club Tir amb Arc Pardinyes es compromet a fer-se càrrec, sota la seva única responsabilitat, de totes les contractacions necessàries per a la realització de les activitats, i també vetllar pel compliment de les seves obligacions socials i fiscals».
 

Atès que la Clàusula Sisena diu: «L'incompliment greu de les obligacions previstes en aquest conveni per part del Club Tir amb Arc Pardinyes podrà donar lloc a la rescissió d'aquest, restant alliberat l'Ajuntament de Lleida de totes les obligacions contretes mitjançant aquest document, sense que es generi per aquest concepte cap dret indemnitzatori». D'altra banda, la Crida ha presentat una proposta de resolució a la Comissió d'Esports perquè l'horari de les piscines municipals s'allargui fins a les 20.30 hores. Actualment, les piscines tanquen a les 19.00 hores.


Comentaris

envia el comentari