Catalunya Diari

La Crida per Lleida «agafa l'escala i el tornavís» i retira una placa franquista d'un edifici del centre històric

La CUP assegura que fa així un «acte de lleialtat institucional» a l'alcalde Àngel Ros després de proposar aquesta solució als qui els fa nosa aquesta simbologia
La Crida ha retirat una placa franquista amb una escala i un tornavís. | LleidaDiari.cat

La Crida per Lleida – CUP ha «agafat l'escala i el tornavís» i ha retirat una placa franquista del Ministerio de la Vivienda amb el jou i les llances d'un edifici del centre històric de la ciutat. La formació de l'esquerra independentista ha volgut respondre així de forma simbòlica a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que en una entrevista ha proposat aquesta solució literal per retirar les plaques a aquells a qui els hi fan nosa, ja que la Paeria no preveu destinar cap partida pressupostària per eliminar les més de 300 que hi ha repartides per la ciutat. El portaveu de la Crida, Pau Juvillà, ha qualificat «d'hipòcrita» que Ros faci aquestes declaracions i al mateix temps es porti a judici a tres joves del col·lectiu Arran per retirar plaques de carrers franquistes a Lleida.

La Crida per Lleida ha recollit la «invitació» de l'alcalde Ros que ha instat a agafar escala i tornavís per retirar les plaques franquistes que hi ha a diferents edificis de Lleida i aquest mateix dimarts al migdia n'han tret una de forma simbòlica d'un edifici del centre històric. El portaveu de la formació ha criticat però l'actitud de l'alcalde Ros per no responsabilitzar-se de la «neteja del feixisme» que encara queda present per molts punts de la ciutat i ha remarcat que la retirada d'aquesta simbologia és una qüestió «d'higiene democràtica».

 

En aquest mateix sentit, Juvillà ha qualificat d'«hipòcrita» que Ros faci aquestes declaracions mentre es porta a judici a tres joves del col·lectiu Arran per arrencar plaques de carrers franquistes. Unes plaques que Ros diferencia de les del jou i les llances perquè considera que la «neteja» de carrers franquistes ja es va fer a Lleida als anys 80. Això no obstant, la plataforma Lleida lliure de franquisme considera que encara queda prop d'una desena de carrers amb noms de personalitats vinculades al franquisme. 

 

La Crida retira una placa franquista del centre històric de la ciutat. | LleidaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari