Catalunya Diari

La Crida proposa incrementar al 10% l'IBI "a qui més té"

La Crida proposa incrementar al 10% l'IBI "a qui més té"| ACN - Fotografia: lleidaalminut.com

 


La Crida per Lleida–CUP proposa al govern municipal incrementar fins al 10% l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) als valors cadastrals més alts que no tinguin ús habitacional, com les grans superfícies comercials. La formació ha fet pública aquest dimecres la seva proposta d’acord per a les ordenances municipals del 2017, que consisteix en «fer pagar més a qui més té» i «tendir cap a la progressivitat».
 Pel que fa a l’IBI, la Crida planteja també establir un sistema de subvencions de l’impost en els casos de membres de la llar a l’atur i d’embargaments o desnonaments – amb la intermediació de serveis socials –, a més de donar cobertura a les entitats socials i culturals. "Aquest impost és el que té més relació amb la renda de les persones, el barri amb més renda per càpita és el que té el valor cadastral més gran", explica Pau Juvillà, regidor de la formació.
 
La Crida ja va pactar l’any passat les ordenances municipals amb l’equip de govern, un acord que consistia en descomptes del 100% al 5% de l’IBI als valors cadastrals més baixos - "que pagui menys qui menys té"-. Juvillà ha anunciat que a finals de setembre la formació valorarà públicament la implantació de l’acord. Pel que fa a la proposta d’enguany, el grup municipal té la voluntat de debatre-ho amb totes les forces polítiques a la Paeria.Comentaris

envia el comentari