Catalunya Diari

La declaració de la renda comença aquest dimecres per Internet i l'11 de maig de forma presencial

Aquest any desapareix el programa PADRE i serà substituït pel sistema Renda Web
Calendari per presentar la renda el 2017 | Agencia Tributaria

L'Agència Tributària ha donat a conèixer el calendari per presentar la declaració de la renda del 2017. A partir del 5 d'abril es pot presentar l'esborrany de renda i les declaracions de Renda 2016 i Patrimoni 2016 exclusivament a través d'Internet. A partir de l'11 de maig i fins al 30 de juny, es pot fer la presentació presencial en entitats col·laboradores, comunitats autònomes i oficines de la AEAT de la declaració. No obstant això, en el cas que es vulgui ingressar el resultat amb domiciliació en compte, el termini de lliurament s'escurça fins al 26 de juny.

Com a novetats, aquest any desapareix el programa PADRE que és substituït pel sistema Renda Web, una plataforma que es generalitza per a tots els contribuents, sigui quina sigui la naturalesa de les seves rendes. També s'han aprovat el model 121, que serà per a deduccions per família nombrosa o per persones amb discapacitat a càrrec quan es comuniqui la cessió del dret a la deducció per contribuents no obligats a presentar declaració, i el model 122, per a deduccions per família nombrosa, per persones amb discapacitat a càrrec o per ascendent amb dos fills sense vincle matrimonial, en cas de regularització del dret a la deducció per contribuents no obligats a presentar declaració.

 

La presentació electrònica per Internet podrà fer-se amb DNI electrònic, certificat electrònic, [email protected] PIN o número de referència. Per a tots els models podrà utilitzar-se el DNI electrònic o el certificat electrònic, de persones físiques, representants de persones jurídiques i qualsevol altra entitat. En canvi, la [email protected] PIN i el número de referència només podran ser utilitzats per persones físiques.Comentaris

envia el comentari