Catalunya Diari

La defensa del pare de Nadia afirma que no hi ha res que posi en dubte la seva paternitat

La defensa del pare de Nadia afirma que no hi ha res que posi en dubte la seva paternitat| EP - Fotografia: ACN

L'advocat dels pares de Nadia Nerea, la nena amb una malaltia que els seus progenitors estan sent investigats per presumpta estafa en la recaptació de fons per a un tractament mèdic, ha assegurat aquest dilluns que no hi ha res que posi en dubte la paternitat de la petita, responent així a la decisió del jutge de demanar el seu certificat de naixement.

"No hi ha res que hagi de posar en dubte la paternitat i no ho veig necessari, el que hauria de procurar (el jutge) és verificar el tema dels professionals amb els quals el pare ha estat aquests anys i dels que el pare diu saber qui són i on són per exigir atestat d'aquestes teràpies alternatives", ha afirmat el lletrat Alberto Martín.

El magistrat d'Instrucció 1 de la Seu d'Urgell (Lleida), que investiga el cas, a més del certificat de naixement ha demanat informació al centre escolar on assistia la menor en Organyà sobre les faltes d'assistència. El jutge també ha citat a declarar com a testimonis dos professionals del centre educatiu i ha demanat al metge forense que informi sobre l'estat de salut de la nena un cop revisada la informació aportada.

El jutge, que divendres va acordar presó provisional comunicada i sense fiança per al pare de Nadia, Fernando Blanco, i va decidir deixar en llibertat amb càrrecs a la mare, Marga Garau -amb suspensió de la pàtria potestat de la petita- ha demanat també relació d'hostalatges a França dels dos investigats en els últims 5 anys.

La nena ja viu a Palma de Mallorca amb la seva tieta i la mare també s'ha traslladat a l'illa, segons ha explicat el seu advocat: "S'ha traslladat a Santa Maria del Camí, a set quilòmetres d'on està la nena amb la seva padrina i tieta".


Comentaris

envia el comentari