Catalunya Diari

La demarcació de Lleida comptarà amb 404 noves places de serveis socials especialitzats

D'aquestes 404, ja estan en funcionament 266 places i, a partir de setembre, s'impulsen la resta

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha anunciat aquest dimecres a Lleida la creació de 404 noves places de serveis socials especialitzats. D'aquestes 404, ja estan en funcionament 266 places i, a partir de setembre, s'impulsen la resta. Es tracta de places per a gent gran, per a persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental. Segons la consellera, s'inclouen «tant places residencials com places d'atenció diürna i de serveis ocupacionals i, en total, suposa aproximadament un 8% més» pel conjunt de la demarcació. Bassa ha remarcat que pel seu departament, «que les persones visquin dignament és el principal objectiu», per la qual cosa hi destinen «tots els recursos disponibles per atendre un envelliment digne». Així mateix, ha destacat que des de fa un any «estem revertint les retallades per disposar de més places amb finançament públic».

  

En l'àmbit de la gent gran s'ha incrementat tant el nombre de places residencials com de centre de dia. Així, es creen 235 places residencials, que permetran passar de les 2.464 places actuals a les 2.699, un 9,5% més. Aquestes places es distribuiran per les comarques del Segrià, l'Urgell, les Garrigues, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pla d'Urgell i la Segarra. Actualment ja n'està en marxa 170 i la resta, 65 places, s'implementaran al llarg d'aquest any. Pel que fa als centres de dia per a gent gran, el nombre de places creixerà un 8,4%, passant de 570 a 618 places. Fins ara ja se n'han creat 30 i les divuit restants s'impulsaran a partir del mes de setembre.

En l'àmbit de l'atenció a les persones amb discapacitats es posen en marxa: 57 places de servei de teràpia ocupacional i servei ocupacional d'inserció per a persones amb discapacitat intel·lectual; onze places de llar de residència per a persones amb discapacitat intel·lectual; 25 places de servei de residència per a persones amb discapacitat intel·lectual; tres places de servei de teràpia ocupacional per a persones amb discapacitat física; i deu places de servei de residència per a persones amb discapacitat física. En total es creen 106 noves places per a persones amb discapacitats, de les quals 72 ja estan en funcionament. Això permetrà passar de les 1.861 places actuals a les 1.967.

Finalment, en l'àmbit de l'atenció de les persones amb malaltia mental es crearan 15 noves places de llar residència, fet que suposarà un increment d'un 21% de places en aquest tipus de serveis. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies invertirà en la creació d'aquestes noves places a la demarcació de Lleida 2,98 milions d'euros. Una xifra que s'eleva a 7,96 milions si s'hi sumen les noves places creades fins al setembre de 2017. A Catalunya, en total s'ha dotat amb finançament públic 3.842 places en l'àmbit de la gent gran i la discapacitat, amb un pressupost de 46,2 milions d'euros.


Comentaris

envia el comentari