Catalunya Diari

La DGAIA formalitza l'entrega de la guàrdia i custòdia de Nadia Nerea a la tieta materna que viu a Mallorca

La DGAIA formalitza l'entrega de la guà rdia i custòdia de Nadia Nerea a la tieta materna que viu a Mallorca| Text i fotografia: ACN

La Direcció General d'Atenció a la Infància i d'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat ha formalitzat aquest dissabte l'entrega de la guàrdia i custòdia de Nadia Nerea a la tieta materna que viu a Mallorca, segons ha confirmat la delegada del Govern a l'Alt Pirineu, Rosa Amorós.

La Direcció General ha actuat "de la manera més ràpida possible" seguint el que va dictaminar el jutge de la Seu d'Urgell aquest divendres al vespre després de prendre declaració als pares de la menor. El magistrat que investiga la presumpta estafa en la recollida de donatius per tractar la suposada malaltia de Nadia Nerea va dictar presó provisional sense fiança per al pare de la nena, Fernando Blanco, i llibertat amb càrrecs per a la mare, Marga Garau, i els va retirar la custòdia de la petita. L'informe de la DGAIA coincideix que la germana de la mare i la seva família és l'entorn més adequat perquè visqui la menor, almenys fins que hi hagi judici i sentència definitiva.

El règim de visites establert pel jutge determina que Marga Garau podrà visitar la seva filla els caps de setmana però no podrà passar-hi la nit.

L'advocat dels pares, Alberto Martín, va dir a la sortida dels jutjats que la retirada de la pàtria potestat sobre la nena "és una autèntica barbaritat" i que recorrerà la mesura.


Comentaris

envia el comentari