Catalunya Diari

La DGT negocia amb el Ministeri de Defensa la incorporació de militars a les places d'examinadors de trànsit

Així ho han informat fonts de l'Associació d'Examinadors de Trànsit (ASEXTRA)

La Direcció General de Trànsit (DGT) negocia amb el Ministeri de Defensa la incorporació de personal de tropa i marineria a les places d'examinador de trànsit, segons han informat fonts de l'Associació d'Examinadors de Trànsit (ASEXTRA). L'associació es va reunir aquest dijous 15 de juny amb la DGT per cercar un acord que servís per desconvocar la vaga d'examinadors d'aquest dilluns 19 de juny, en la qual demanen a Funció Pública un increment salarial, petició que està motivada pel dèficit de treballadors d'aquest col·lectiu, segons els convocants.

És en aquesta reunió, segons indica Asextra, on la DGT els va comunicar que Funció Pública ha autoritzat l'organisme depenent d'Interior per negociar amb Defensa. Segons fonts d'Asextra, les places que podrien ser cobertes per aquest personal militar podrien ser unes «300 com a poc», ja que segons asseguren el 2009 eren més de 900 treballadors i avui dia són uns 600. «Ens hem endut les mans al cap, és increïble, no donem crèdit», assenyalen des d'Asextra, que resumeix la reunió com que «el Govern central no està per la tasca de pujar el complement».

Els examinadors ja van convocar vaga el passat 2 de juny, que va tenir un seguiment proper al 90%, segons les dades que va aportar la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), que dona suport a Asextra, i va provocar un total de 7.000 exàmens suspesos, segons va informar la DGT.  El col·lectiu sortirà al carrer tots els dilluns, dimarts i dimecres a partir d'aquest dilluns 19 fins al 31 de juliol.


Comentaris

envia el comentari